Точно 24 месеца по-късно убийството на 62-годишния Богдан Динев най-после

...
Точно 24 месеца по-късно убийството на 62-годишния Богдан Динев най-после
Коментари Харесай

Ще бъде ли осъдена отличничката, убила стария развратник в опит да се защити?

Точно 24 месеца по-късно убийството на 62-годишния Богдан Динев най-сетне ще влезе в правосъдна зала. За престъплението беше арестувана на 26 юли 2016 година ученичка от локалната комерсиална гимназия, осведоми " Монитор ". В петък работещите по досъдебното произвеждане криминалисти са предявили на отбраната материалите, от тях ставало ясно, че 18-годишната тогава Мария Гиздева е отговорна за съзнателно нанасяне на тежка телесна щета, вследствие на което е настъпила и гибелта на мъжа.

Леталният излаз е вследствие на срязана с кухненски нож бедрена артерия и щедро кръвотечение, безапелационни са правосъдните медици. Оръдието на закононарушението е открито в стаята, където съседи на 26 юли са намерели изстиналия мъртвец. По дръжката имало пръстови отпечатъци от Гиздева, която минути след нанасянето на съдбовния удар е напуснала мястото на престъплението.

Мария беше арестувана, откакто потърси сама криминалистите, само че преди този момент се е съветвала с юристи, напомнят следящи сагата. Първоначално тя беше с мярка за неотклонение " задържане под стража “, която след това бе изменена в " парична гаранция “ от 500 лева Парите бяха събрани от близки на фамилията й. Впоследствие и тази мярка отпадна заради невъзможността да бъде продължаван срокът й за деяние и към този момент 20-годишната жена е на независимост от съвсем година.

Нейни познати напомнят, че тя съумя да приключи междинното си обучение като частен възпитаник, сега работела като сервитьорка в малко старозагорско заведение. Под сурдинка осведомени с хода на досъдебното произвеждане описват, че забавянето се дължало на работна версия, съгласно която на съдбовната дата 25 юли 2016 година в жилището на престъпно проявения и неведнъж осъждан Динев на улица " Чая " №44 Мария не е била сама.

Пак осведомени загатват, че на специалистите е било предоставено да преценяват дали жертвата е умряла от раната на бедрото, или е издъхнала от исхемичен инсулт, което значително ще преобърне моментното повдигнато  обвинение за ликвидиране по несъобразителност. Заради бавещите се експертизи не може да бъде предявен иск от страна на дъщерята на убития Изабела, която е наела старозагорски юрист да я съставлява като легален правоприемник. В показанията пред  дознателите Мария споделя, че забила ножа в слабините на Фаса при опит да се защищити от обезчестяване.

Тя и юристите й са безапелационни, че е работила в изискванията на неизбежна защита. За гибелта ученичката  схванала едвам на идващия ден, когато предходна около къщата на Динев и видяла криминалистите. В жилището на Боньо Фаса тийнейджърката се озовала по негово гледище, той доста желал да й покаже фотоси на щерка си, с която бил във влошени взаимоотношения. Трогнатата от сърцераздирателния  разказ на известния лъжец и рекетьор, не устояла на увещанията му, тя даже не си представяла, че може да бъде обект на половите му щения. За това закононарушение Наказателен кодекс планува затвор от 2 до 8 години, само че в случай че се премине по съкратената процедура вследствие на направените признания и чистото минало на обвинената Гиздева може  да се окаже с условна присъда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР