Точно 239 съда за разделно събиране на отпадъци са разположени

...
Точно 239 съда за разделно събиране на отпадъци са разположени
Коментари Харесай

Около 23 т. стъкло са депонирани в депото на Асеновград през 2019 г.

Точно 239 съда за разделно събиране на боклуци са ситуирани на територията на община Асеновград. 4 вида са контейнерите: жълт (за чисти опаковки от хартия, пластмаса и метал), зелен (за опаковки от стъкло - стъклени бутилки и буркани), кафяв (за рискови битови отпадъци) и железен - за битови биоразградими боклуци. Това излиза наяве от Отчет за осъществяване на Програма за ръководство на отпадъците на община Асеновград за 2019 година
В разнообразни елементи на града са ситуирани 40 съда от вид " лодка ", 900 контейнера от вид " бобър " и близо 2 900 броя от вид " кука ". Общото количество на извозените от системата за разделно събиране на боклуци от опаковки за предходната година възлиза на близо 82 тона. Събраните опаковки, които могат да бъдат рециклирани, са към 36 тона, от които 8 тона - хартия, над 4 тона пластмаса и 23 тона стъкло. В жълтите контейнери са събрани повече от 58 тона боклуци. Почти 23,500 тона са събрани в зелените контейнери. Извозените боклуци от контейнерите вид " бобър " за 2019 година възлизат на близо 17 000 тона. През предходната година община Асеновград взе присъединяване в акцията " Да почистим България ".  Общото количество депонирани боклуци в двудневната акция бе в размер на близо 200 тона. В самодейността взеха присъединяване общо 700 души.
Община Асеновград има подписан контракт с Дирекция " Социално подкрепяне - Асеновград " по стратегия за претовареност на лица, полагащи публично потребен труд. Те наброяват 300 души и получаващите месечна обществена помощ. През отчетния интервал същите лица почистваха нечистите зелени площи и териториите за необятно публично прилагане. Администрацията в града има подписан контракт с компания за разделно събиране на боклуци от излязло от приложимост електричество и електронно съоръжение. В постройката на общината е подложен специфичен съд за задачата. През предходната година от този тип боклук от физически и юридически лица са събрани повече от 23 500 кг, от общинска администрация - 500 кг. А признатите количества луминесцентни лампи възлизат на 30 кг. Събраните негодни за приложимост акумулатори от жители пък са близо 650 кг, а от общината и общински обекти - 21 кг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР