Точно 239 са съдовете за смет, които са разположени на

...
Точно 239 са съдовете за смет, които са разположени на
Коментари Харесай

Над 116 т. отпадъци от системата за разделно събиране са извозени в Асеновград

Точно 239 са съдовете за боклук, които са ситуирани на територията на община Асеновград за разделно събиране на боклуци. Общината разполага с четири вида контейнери: жълт за чисти опаковки от хартия, пластмаса и метал; зелен за опаковки от стъкло, стъклени бутилки и буркани; кафяв за рискови битови отпадъци; резервоар за битови биоразградими боклуци.
Към момента на разнообразни места, административни здания и други обекти в Асеновград са ситуирани и 51 съда за портативни акумулатори. През 2018 година бяха събрани общо над 550 кг акумулатори, батерии и други от вида. В постройката на общинска администрация в Асеновград е подложен и един съд за разделно събиране на излязло от приложимост електричество и електронно съоръжение. Количеството събрано от този тип боклук през предходната година е близо 13 000 кг, а единствено признатите луминисцентни лампи са 12 кг. В Асеновград действат и площадки за боклуци от черни и цветни метали (в ПЗ " Изток " ) и за отпадъчни масла и излезли от приложимост гуми (на улица " Иван Вазов " №11).
На територията на града са ситуирани 40 съда за боклук вид " лодка ", 930 контейнера от тип " бобър " и 2 400 - " кука ". Точно 116 тона за предходната година е общото количество извозени боклуци от системата за разделно събиране. От тях близо 80 тона са от опаковки, подлежащи на преработване. Повече от 7 600 тона е събраната хартия, малко над четири тона е пластмасата, а стъклените опаковки са 25 тона. Всичко, събрано от контейнерите с жълт цвят, възлиза на близо 55 тона, а от зелените - 25 тона. Количеството на извозените боклуци от съдовете вид " бобър " е в размер на над 17 000 тона.
През 2018 година община Асеновград се включи в акцията " Да почистим България ", от която общо депонираните боклуци са близо 122 тона. В самодейността в града взеха присъединяване 850 доброволци. За интервала на 12-те месеца на 2018 година разчистване на нечисти площи и територии за необятно публично прилагане се извърши от 300 души, включени в стратегия на Дирекция " Социално подкрепяне " -Асеновград за претовареност на лица, полагащи публично потребен труд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР