Точно 20 проекта с европейско и национално финансиране е спечелила

...
Точно 20 проекта с европейско и национално финансиране е спечелила
Коментари Харесай

Хонорарите на екипите по европроектите в Асеновград - тайна?

Точно 20 плана с европейско и национално финансиране е спечелила община Асеновград от началото на 2016 година до 01.01.19 година Общата им стойност е в размер на над 165 000 000 лв.. Част от тези планове са завършили, а други все още са в развой на осъществяване. Някои са напълно създадени от специалистите от отдел " ПИДРПП ", а за други с по-голяма трудност и спецификация се е употребила външна консултантска помощ, като разноските за задачата са възможни за финансиране и се възвръщат от съответната стратегия.
Общият размер на средствата, разходвани за подготовка на плановите оферти за посочения интервал малко над 86 000 лв.. Близо 16 000 лв. от тях са от бюджета на община Асеновград , защото по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " не са възстановим разход. За всички направени планови оферти общинската администрация в града е получила финансиране, се показва в отговор на градската администрация, във връзка отправено от съветниците на опозицията в локалния парламент питане.
С повече от 860 000 лв. е обезпечено финансиране за услугите на външни специалисти за правенето на разнообразни европроекти. Други близо 508 000 лв. са контрактувани за погашение на чиновници от община Асеновград , ангажирани с работата по основаването и осъществяването на планове за интервала от 01.01.16 година, като включително е включено завършването на част от дейностите до края на 2020 година
От ангажираните с ръководството по европроектите на асеновградската администрация, 22-ма са външни специалисти и 52-ма са чиновници на община Асеновград. Сред тях са заместник-кметове, шефове на дирекции, основни специалисти, експерти и други. " Размерът на средствата, които получават членовете на екипите, е персонална информация и за даването ѝ е належащо тяхното категорично документално единодушие ", гласи последното изречение от предоставения от кмета на града лекар Емил Караиванов отговор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР