Точно 20 класа на учебни заведения в община Асеновград ще

...
Точно 20 класа на учебни заведения в община Асеновград ще
Коментари Харесай

В Асеновградско се увеличават паралелките с брой ученици под минималния праг

Точно 20 класа на образователни заведения в община Асеновград ще стартират образователната 2019 г./2020 година с по-малък от минималния брой възпитаници. Едва седем деца за първи път ще прекрачат прага на ОУ " Климент Охридски " в асеновградското село Златовръх тази година, при най-малък брой 16. Шест пък ще бъдат учениците в 3-ти клас на мулдавското ОУ " Отец Паисий ". С по две паралелки от по 15 деца в 1-ви клас и в 5-ти клас ще започва образователната година ОУ " Панайот Волов " в квартал " Долни Воден " в Асеновград. Толкова ще бъдат учениците и в единия 4-ти клас на образователното заведение, а в другия те ще са 13.
Първокласниците в ОУ " Отец Паисий " в село Мулдава тази година ще бъдат 12 на брой, а второкласниците и четвъртокласниците ще са по осем в паралелка. За 6-ти клас на същото образователно заведение остават 11 деца, а в 7-ми клас - 12. По 10 ще са второкласниците и шестокласниците на ОУ " Климент Охридски " в село Златовръх през новата образователна година, а по осем ще бъдат учениците в 3-ти и 4-ти клас. Петокласниците на златовръхското учебно заведение остават девет. В ОУ " Отец Паисий " в село Тополово ще има единствено една маломерна паралелка от 16 деца в 6-ти клас. С 11 при най-малко 18 възпитаници ще съществува и паралелката в 12-ти клас на ПГ по ХВТ " Свети Димитрий Солунски " в Асеновград.
Това демонстрират данните от докладната бележка на заместник-кмета на града - инженер Петър Бояджиев, с която той предложи на общинските съветници да бъдат одобрени маломерни паралелки в някои асеновградски учебни заведения. Местният парламент утвърди предлагането такива да съществуват. Целта е да не се закриват класове, като за тях ще бъде обезпечено в допълнение финансиране от община Асеновград, според съответната разпоредба. За съпоставяне, през миналата 2018 г./2019 година образователна година, броят на маломерните паралелки в асеновградска община е бил с три по-малко или общо 17 на брой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР