Точно 2 692,10 лева е събраната сума от коледната игра

...
Точно 2 692,10 лева е събраната сума от коледната игра
Коментари Харесай

Над 2 600 лева събраха за 14 дни възрожденските приключенци

Точно 2 692,10 лв. е събраната сума от коледната игра „ Възрожденско премеждие “, проведена от пещерката Мария Джуркова във Facebook. В своеобразното виртуално шоу имаше от всичко – просвета, история, спортна пристрастеност, страстта да разпознаеш нещо близо до сърцето ти, само че най-много – благородна идея. Парите ще оказват помощ на двойка с репродуктивни проблеми да се трансформира в същинско и цялостно семейство, да се снабди с мечтаната рожбичка. Изумителното е, че сумата е събрана единствено за 14 дни. Чрез фондация „ Искам бебе “ е определено и фамилията, което ще получи поддръжката, дадена на практика от цяла България, та и от половината свят посредством емигранти, присъединили се в атрактивната самодейност.

„ Дори за нас беше неочакван, само че и доста радващ изключителният интерес към нашата игра, описа Джуркова. Постигните, които публикувахме всяка вечер, са прегледани над 170 000 пъти. Играещите и харесващите страницата „ Възрожденско премеждие “ се усилиха с над 1 000 индивида. Друга фейсбук-страничка – „ Има към момента хубави неща в България споделяше постоянно нашите постове, което е извънредно значимо за нас – това е самопризнание, че и ние вършим едно от хубавите неща в България! А резултатът докара и мен, и съидейниците ми до еуфория. Очаквахме да има приходи, само че не и чак толкоз огромна сума. И тя се получи значително поради интензивността на потребителите. Нямаме постинг с под 200 коментара, за всеки от които спонсори отпускаха избрани суми за идеята. Мнозина се обаждаха или писаха с готовност да създадат спомагателни дарения. Тук е моментът да благодаря от все сърце на моята съгражданка Шери Радева. Тя от години се бори за възобновяване на джамията в Пещера, дарявала е и за ремонта на църквата „ Света Петка “. Всеки лев й е значим за тези благородни каузи, само че все пак, когато разбра, че е компютърът е изтеглил името й и печели премия, с едната ръка я взе, с другата ми подаде няколко банкноти. Никога няма да не помни думите й: „ Когато едната ръка взема, другата би трябвало да дава! “. Това беше непредвиден и извънредно значим за нас жест! “.

Този път „ Възрожденско премеждие “ заложи най-много на българската просвета, история, забележителности. Но към този момент освен в Пещера, а в цяла България. Всяка вечер познатите от предходни издания видеозагадки бяха за разнообразни градове – и огромни, и дребни. Защото и в дребните обитаеми места се раждат велики персони с принос за страната и обществото ни, изяснява Мария. Всеки от клиповете беше на музикален декор на реализатори, родени в съответния град.

„ Това беше концепцията – да има български фотоси, българското минало, единствено българска музика, с цел да си напомним какъв брой мотиви имаме да се гордеем, че сме българи “, споделя Джуркова.

Чуждестранното е единствено измежду участниците – нашенци зад граница. От Германия, Италия, Обединеното кралство и къде ли още не е пристигнала спомагателна поддръжка за общото благородно дело. Много от тях поднесли поздравления на основателите за ексцентричната, само че извънредно сполучлива концепция.

„ Ще има и последващо „ Възрожденско премеждие! “, зарича се Мария, която откровено се моли скоро да се роди дете, за което всеки от участниците в играта да знае, че има принос.

„ Това ще бъде неповторима страст и всички я чакаме с неспокойствие “, добавя пещерката.

За край споделя трогателна и красива история. Една от спечелилите премия участнички изпратила до уредниците доста прочувствено известие, съпроводено със фотография на малко и доста красиво детенце: „ Благодаря Ви от свое име и от името на моя наследник, който също е рожба на „ Искам бебе “! “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР