Точно 189 са санкционираните водачи на пътни превозни средства, теглени

...
Точно 189 са санкционираните водачи на пътни превозни средства, теглени
Коментари Харесай

Глобиха 189 водачи на каруци в Асеновград, трима от тях - пияни

Точно 189 са глобените водачи на пътни транспортни средства, теглени от животинска двигателна сила в Асеновград, предава кореспондентът на .
Статистиката касае интервалът на последните шест месеца от актуалната година. На 118 от водачите на каруци чиновниците на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в града са съставили акт за нарушаване по Закона за придвижване по пътищата, с съображение - неспазване на пътен знак. Това ще коства на нарушителите санкция в размер на 30 лв. .
Други 71 пък са хванати да нарушават общинската „ Наредба за организация и надзор при паркирането и престоя на моторни транспортни средства и сигурността на придвижването на транспортните средства и жителите на територията на град Асенoвград “. Те са глобени поради липса на защитна престилка, светлоотразителни знаци или други такива детайли.
В взаимозависимост от провинението в тази ситуация може да бъде наложена глоба от 50 лв. до 300 лв. . През последните шест месеца са хванати трима водачи да ръководят каруца, след приложимост на алкохол – над 0,5 промила. Глобата за това нарушаване, планувана в Закона, е в размер 30 лв..
До момента никой от глобените не е обжалвал наложеното му наказателно разпореждане, както няма и данни за заплатени санкции. Средната възраст на хванатите в нарушаване водачи на каруци в Асенoвград за интервала е към 35 година
Припомняме, че новите правила в Наредбата на града влязоха в действие от 15.09.17 година От тогава е неразрешено придвижването на всички транспортни средства, теглени от животинска двигателна сила, на територията на целия Асенoвград. Изключение прави единствено секторът, подписан сред улиците „ Перелик “, „ Дружба “, „ Росица “ и „ Лале хълм “. Разрешено е придвижването на каруци и в селата, по полските пътища и земеделските територии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР