Точно 180 възрастни асеновградчани, ползващи услугата Домашен социален патронаж, получиха

...
Точно 180 възрастни асеновградчани, ползващи услугата Домашен социален патронаж, получиха
Коментари Харесай

Деца от Асеновград изпратиха собственоръчно изработени картички на 180 баби и дядовци

Точно 180 възрастни асеновградчани, ползващи услугата " Домашен обществен патронаж ", получиха персонално направени, надписани и адресирани картички. Изненадата не бе от Дядо Коледа! Нито от някой техен непосредствен или другар! Изненадата бе проведена и осъществена от дребни асеновградчани. А всички 180 картички бяха разнообразни - от хубава, по-хубава.



Идейни, пъстри, красиви, изпълнени с положителна сила и благи послания, изписани от детски ръчички. Инициативата се организира за втора поредна година. Целта е предколедно да бъдат зарадвани възрастни хора, поданици на община Асеновград. Да получат искра топлота и благ жест, който да им върне вярата в положителното. Да им покаже, че всяко дете има потребност от своите баби и дядовци, почита ги и ги обича. Кампанията започва за първи път през предходната Коледа. Тогава деца от няколко учебни заведения и детски градини, родители, учители и други добротворци се включиха в изработването на лични коледни картички за възрастните хора, обслужвани от " Домашен обществен патронаж ".



И колективът на институцията, и самите възрастни хора бяха извънредно трогнати от жеста. " А деца и тази година ни попитаха „ няма ли отново да вършим картички за тези баби и дядовци “. Прекрасно е, когато малчуганите открият какъв брой е елементарно да зарадват някого и изискат да го създадат още веднъж. Децата и техните ръководители внесоха топлота в празника на непознати хора. Станаха Дядо Коледа за тях. ", споделят прочувствено уредниците от Центъра за локални начинания и развитие-Асеновград.



Децата, участващи в самодейността, са на разнообразни възрасти, ученици са на не едно и две асеновградски образователни заведения. Сред най-малките създатели са възпитаници от първи клас. А по отношение на възникването на концепцията, основателите от Центъра за локални начинания и развиване в Асеновград показаха, че се пробват постоянно по празниците да помислят за хората, които нормално остават малко по-забравени. " Коледа се върти към децата, а за възрастните и самотните съвсем никой не се сеща. Опитваме се да обърнем нещата. Вместо да бъдат все получаващи, децата да се подсетят, че и огромните имат потребност от внимание. Пък и да видят какъв брой малко време и старания са задоволителни, с цел да зарадват някого. Особено за възрастните хора - мъничко деликатност и внимание са доста нещо. ", изясни за Actualno.com по какъв начин се е родила самодейността Миа Сердарева, която е един от уредниците.



Тя описа един индикативен случай от предходната година. Дядо от Асеновград получил картичка от една третокласничка, която носела същото име, като неговата внучка - също ученичка в трети клас. А внучката живеела със фамилията си в чужбина. Човекът толкоз се е развълнувал, че упорствал основателите да открият детето, от което той е получил картичката, и да му благодарят от негово име.



Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР