Точно 180 дни остават до началото на най-големия волейболен форум

...
Точно 180 дни остават до началото на най-големия волейболен форум
Коментари Харесай

Любо Ганев: Интересът към Световното е огромен

Точно 180 дни остават до началото на най-големия волейболен конгрес през тази година – Световното състезание за мъже, което ще се организира от 9-и до 30-и септември в България и Италия. “Българските Лъвове” са в Група Д с настоящия първенец на планетата Полша, Финландия, Иран, Пуерто Рикои Куба. Всички срещи от тази фаза на шампионата националният ни отбор ще изиграе в емблематичната зала “Конгресна” в Двореца на културата и спорта във Варна. Останалите градове, които ще одобряват срещите от шампионата са София и Русе. За да разберем по какъв начин протича организацията на спортно събитие номер 1 у нас през тази година се свързахме с изпълнителния шеф на организационния комитет Любомир Ганев. Ето и какво сподели именитият волейболист в особено изявление за уеб страницата на БФВолейбол – volleyball.bg.

-Г-н Ганев, 180 дни остават до началото на Световното състезание в България и Италия. Как върви организацията на най-големия волейболен конгрес и успявате ли да синхронизирате дейностите си към шампионата с италианската федерация?

-Организацията върви с цялостна пара. Към този миг успяхме да създадем доста неща. Разбира се работата е доста, само че всичко е под надзор и се движим по проект. Всеки месец организираме организационна среща с представителите на италианската федерация, на която обсъждаме най-важните въпроси към шампионата. Имаме и всекидневна преписка с тях, дневно може би си изпращаме по над 10 имейла. Знаете, че това е Световно състезание, което се организира в две страни и с цел да се представимпо най-хубавия метод като домакини, безусловно всичко би трябвало да бъде синхронизирано и да е на най-високо равнище.

-Близо месец измина от стартирането на продажбата на билетите за шампионата. Забелязва ли се сериозен интерес към пропуските?

-Стартирахме продажбата на билетите по едно и също време тук и в Италия, и несъмнено мога да кажа, че ползата е извънредно огромен. Забелязва се доста сериозен интерес от почитатели в Полша и Финландия. Знаете, че тези два тима са в една група с нашите момчета във Варна, като в мача на откриването ще играят точно България и Финландия. Напливът на задгранични последователи е доста голями се чака с наближаването на шампионата той да става още по-сериозен. Така че моля към всички, които желаят да поддържат българския народен тим да побързат. Знаем, че българинът не е привикнал да си купува билет авансово и нормално изчаква последния вероятен миг, само че в действителност ползата от задгранични почитатели е доста сериозен и с цел да няма разочаровани, е хубаво всеки, който желае да бъде част от спортно събитие номер 1в България през тази година, да си обезпечи билет по-рано.

-Изненадва ли Ви този интерес към дуелите от Световното състезание у нас?

-Няма по какъв начин да ни изненада този интерес от страна на задграничните почитатели към шампионата. Няколко месеца преди стартирането на продажбата получихме редица имейли свързани с билетите. Интересът към най-големия волейболен конгрес постоянно е голям. Събитието е извънредно значимо, всеки желае да участва, да бъде част от него и да поддържа своя тим. Полша и Финландия са две страни, които по традиция имат доста феновеи следват своите отбори на всички места по света. Така че без подозрение залите у нас, в които играе националния тим ще бъдат цялостни. Ние просто ще създадем по този начин, че да са изцяло подготвени и с повече българи по трибуните, в сравнение с с чужденци.

-Билетите за Световното състезание са понижени с 10%, има разнообразни отстъпки, а също по този начин и фамилни пропуски. Разкажете повече за тях и възнамерява ли БФВолейбол още изненади за българските почитатели в идващите месеци?

-Както беше оповестено всички цени на билетите са понижени с 10% до края на април. Има и разнообразни други понижения, като да вземем за пример така наречен Отборен билет, който включва всички 5 срещи на даден отбор от груповата фаза. Имаме и фамилни билети, което значи, че над 10 000 деца ще могат да гледат онлайн волейбол от международно равнище в българските зали. Това е една сериозна цифра. Планираме още изненади за почитателите и разнообразни маркетингови начинания, за които ще съобщим напълно скоро. Със сигурност ни чака едно незабравимо Световно състезание!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР