Точно 14 години след едно от най-знаковите убийства у нас

...
Точно 14 години след едно от най-знаковите убийства у нас
Коментари Харесай

14 г. от смъртта на Георги Илиев

Точно 14 години след едно от най-знаковите убийства у нас – на шефа на “ВАИ-Холдинг” Георги Илиев, към момента има повече въпроси, в сравнение с отговори. За разстрела на наследника на империята ВИС има единствено версии кой е поръчителят, само че не и доказателства, написа вестник " Труд ".

Смъртоносен патрон застига 39-годишния Георги Илиев на 25 август 2005 година в едно от обичаните му заведения “Буда бар” в Слънчев бряг. Тогава той е в приповдигнато въодушевление след успеха на футболния му тим “Лококомотив” (Пловдив) над ОФК-Белград от първия прелиминарен кръг за Купата на УЕФА, който се игра в Бургас. Във съдбовната вечер Илиев взема решение да отпразнува положителната игра на тима му в “Буда бар”. Сяда в сепаре, което постоянно било непокътнато за него и компанията му. Малко пред 23,30 ч се обажда по телефона на Емил Наков, който е изпълнителен шеф на “Локомотив”. Илиев се изправя и постепенно крачи из бара, до момента в който приказва. Босът на ВАИ-Холдинг споделя на Наков да разгласи по-високи награди за играчите на тима и да предложения тима в “Буда бар”. Веднага щом понечва да седне, се хваща за гърдите и се свлича на земята. Снайперист го улучва, макар многочислената защита на Илиев. Куршумът е попаднал съвсем до сърцето и е раздрал съществени кръвоносни съдове.

По-късно излиза наяве, че по телефона Илиев упорства с отбора да бъде и Наков, който в последно време избягвал банкети и празненства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР