Точно 10 години след спечеления трофей с Интер в Шампионската

...
Точно 10 години след спечеления трофей с Интер в Шампионската
Коментари Харесай

Моуриньо: Бях ли се върнал в Милано след мача в Мадрид, нямаше да си тръгна

Точно 10 години след извоювания трофей с Интер в Шампионската лига посред " Сантиаго Бернабеу " Жозе Моуриньо си напомни с трогване за интервала си в клуба и за своето овакантяване в посока Реал Мадрид.

" Бях на върха в кариерата си, когато се усещах вкъщи, където можех да усетя страстите на тима ми и където бях 200% в него със сърцето си. Точно по тази причина, на 22 май в Мадрид, бях удовлетворен да преживея насладата на другите - от президента Масимо Морати до хората, работещи на стадиона. Вече бях печелил ШЛ. Преди това мислех първо за себе си, а по-късно за другите. В Интер в никакъв случай не беше по този начин. В едно семейство, когато станеш татко, разбираш, че някой е по-голям от теб и че минаваш на второ място. Десет години по-късно още веднъж всички сме дружно. Онзи ден приказвах с Алесио. По мое време той беше водачът на рейса ни. Къде и по кое време даден треньор, който напуща, 10 години по-късно към момента си приказва с водача? Никъде и в никакъв случай. Това е Интер за мен, това са моите хора.

 Моуриньо разкри какво е споделил на Гуардиола по време на Барса - Интер

Има и други взаимоотношения - аз повеждам, ти играеш. Емпатията зависи от способността да ме приемеш подобен, какъвто съм, като пъзел е. В Интер имаше хора, които чакаха някой като мен, който да приключи този пъзел. Никога не съм подправен, аз съм автентичен. Това съм аз и си е по този начин. Бях и непоколебим, само че си бях подобен. Особено след загубата ни в Бергамо (1:3 през януари 2009 година - б.р.). Бях доста нападателен към играчите тъкмо откакто им споделих, че са спечелили Скудетото на слабото показване. Разбрах, че съм ги наранил, тъй като едвам по-късно ми стана ясно за нещата, които са се случили преди. Затова им се извиних.

Mourinho: “I decided to sign for Real Madrid after Inter’s Semifinals against Barcelona”

I said “no” to Madrid when I was in Chelsea, but you can’t say “no” to Madrid three different times. #RealMadrid pic.twitter.com/IdOlZVySd9
— RM_DNA (@officialrm_dna) May 22, 2020
Ако се бях върнал в Милано след финала в Мадрид, с тима в близост и почитателите, които щяха да скандират: " Жозу, остани тук с нас ", може би нямаше да си потегли. Вече бях подписал с Реал Мадрид преди финала. Някой беше споделил, че Реал са пристигнали в хотела ни преди мача, само че това не е правилно. Исках да отида там, те ме желаеха още предходната годена. Отидох до къщата на Морати, с цел да му кажа, и той ме спря. Вече бях отказал на Реал, когато бях в Челси, а не можеш да кажеш " не " на Мадрид три пъти. Бях решил да напусна след реванша на полуфиналите против Барселона, защото знаех, че ще спечелим ШЛ. Бях подготвил Морати. Без думи, " горещата " ни прегръдка на терена го накара да разбере какво желаех. Той ми сподели: " След това имаш правото да си тръгнеш ". Беше вярно да сторя това, което желаех, а не да бъда благополучен. Всъщност, бях по-щастлив в Милано, в сравнение с в Мадрид ", показа Моуриньо пред " Гадзета дело спорт ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР