Точно 10 дни, 2 часа и 48 минути бяха необходими

...
Точно 10 дни, 2 часа и 48 минути бяха необходими
Коментари Харесай

От Бургас към историята, или как германка спечели трансконтинентален ултрамаратон

Точно 10 дни, 2 часа и 48 минути бяха нужни на Фиона Колбингер, с цел да премине с велосипед към 4000 км през Европа. 24-годишната германка сътвори история, като се трансформира в първата жена, която печели влиятелното съревнование Transcontinental Race.

Колбингер се пребори с конкуренцията на 264 състезатели, 225 от които са мъже. Впечатляващото в достижението на Колбингер е, че тя победи в конкуренцията като новобранец, като до момента германката не е взела участие в продължителни надпревари по устойчивост.

" Толкова съм сюрпризирана, че победих. Когато идвах за надпреварата, си мислех, че може би мога да се преборя за подиума при дамите, само че в никакъв случай не съм мислила, че мога да печеля цялото съревнование ", сподели Колбингер след финала.

Пътят на германката стартира от Бургас, с цел да финишира във френския град Брест. По време на тестването Колбингер е спала по към 4 часа на денонощие, а най-голяма отдалеченост покрива в четвъртия ден, когато изминава 475 км със междинна скорост 26.9 км/ч.

 От Бургас към историята, или по какъв начин германка завоюва трансконтинентален ултрамаратон
© Transcontinental Race

Състезанието се организира от 2013 година, като то тества издръжливостта и силата на духа на участниците, които разчитат само на личните си умения по време на тестването. Външната помощ е неразрешена, а теренът е насечен и с огромна денивелация, като се доближава до 2500 м надморска височина.

Състезателите сами избират маршрута си, като би трябвало да преминат през четири контролни точки. Храненето и настаняването по пътя също е самостоятелно, като множеството участници спят в палатки.

Колбингер е никому непозната в света на ултра надпреварите. Тя е от Хайделберг и следва медицина, като се специализира в изследвания за лекуване на рак.

Още от началото на надпреварата обаче германката даде поръчка, че е подготвена да изненада огромните имена. Тя водеше през огромната част от времето и съумя да задържи решително преднината си пред британеца Бен Дейвис.

" Фиона не е първата жена с достижение в света на ултра колоезденето, и въпреки че да стане първата жена победител е забележителен миг за Transcontinental Race, той не е забележителна част от тази история. Забележителното е, че тя завоюва надпреварата като новобранец, в първата й конкуренция с колела и го направи без даже да се изпоти ", обобщиха уредниците представянето на Колбингер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР