Точна стрелба от тройката на Блейк Грифин със сирената за

...
Точна стрелба от тройката на Блейк Грифин със сирената за
Коментари Харесай

Кош със сирената на Блейк Грифин донесе победа на Клипърс

Точна пукотевица от тройката на Блейк Грифин със сирената за завършек на мача донесе победа на Лос Анджелис Клипърс със 104:103 над Портланд като посетител.

Грифин приключи срещата с 25 точки, като 16 от тях пристигнаха в заключителната четвърт. Крилото на "ножиците " получи топката на крачка вътре в тройката, само че употребява заслона на собствен съотборник, с цел да се освободи от персоналния си надзирател и да стреля за три точки, което се оказа и вярното решение.
С триумфа Клипърс към този момент имат баланс от 4 победи и нито едно проваляне, като остават един от двата отбора в цялата лига, който към момента не познава загубата.

Диандре Джордан завърши със 7 точки и 18 битки за спечелилите, а Данило Галинари и Остин Ривърс прибавиха по още 16.

За Портланд най-резултатен с 25 точки бе Деймиън Лилард, до момента в който 23 прибави Си Джей Маккълъм.
В първия си мач назад в Сакраменто някогашният състезател на "кралете " Демаркъс Казънс осъществя 41 точки, взе 23 битки и направи 6 асистенции за триумфа на Ню Орлиънс със 114:106.

Домакините от Сакраменто имаха задатък от 19 точки през първото полувреме, само че след почивката Казънс взе нещата в свои ръце, като изигра най-силния си мач за Ню Орлиънс.

Джру Холидей приключи срещата с 20 точки и 7 битки, а новопривлеченият плеймейкър Джамиър Нелсън остана с 18 точки.

За Сакраменто новобранецът Де'Арън Фокс бе най-резултатен с 14 точки, а още шестима негови съотборници приключиха с двуцифрен актив.

Бостън се наложи с 96:89 над Милуоки в дербито в Източната конференция. Центърът Ал Хорфорд бе най-полезен за "келтите " с 27 точки, 9 битки и 4 асистенции, до момента в който съотборникът му Кайри Ървинг прибави 24 точки. За отбора на Милуоки Янис Антетокунбо направи следващия си мощен дуел с 28 точки, 10 битки, 7 асистенции и 3 открадната топки, само че това се оказа незадоволително на домакините.

Срещата сред Милуоки и Бостън се игра в "УВ-Партнър Арена ", по-позната и като "Мека ", която бе дом на Милуоки сред 1968 и 1988 година, преди отборът да се реалокира в "Брадли Сентър ", в който играе и до през днешния ден.

В другите два мача от тази нощ Чикаго записа първа победа за сезона, откакто се наложи с 91:86 над Атланта като хазаин, до момента в който Мемфис се оправи също вкъщи с Далас с 96:91 след 25 точки и 13 битки на Марк Гасол./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР