Точката за изменение на концесионния договор на за ски зоната

...
Точката за изменение на концесионния договор на за ски зоната
Коментари Харесай

От последните минути: Държавата пак клекна през зеления рекет за Банско

Точката за изменение на концесионния контракт на за ски зоната над „ Банско “ се изтегля от дневния ред на Министерския съвет. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов на ексклузивен брифинг.

Взех решение да отдръпва плана. Направих всичко допустимо да има бистрота. Целта беше че насъбраният с години проблем да се реши. Аз не искам да взимам решения напук и в търсенето на баланс издърпвам смяната.

Тя ще се гледа на последващо съвещание дружно с изменението на проекта, изясни Димов.

Гласуването беше отсрочено по искане на премиера Бойко Борисов, а под прозорците на Министерски съвет имаше на митинг двайсетина души от зелените.

Според Борисов трябвало да се приказва с тези единствени съперници на плана – организациите от обединението „ За да остане природа в България “. Те са срещу построяването на втори кабинков въжен превоз в ски зоната. Именно такава опция щеше да даде смяната на концесионнния контракт и по този начин щяха да бъдат спрени опашките пред в този момент настоящото оборудване – то е незадоволително да качи до пистите всички искащи и те чакат с часове пред подстанцията.

Вчера в Министерство на околната среда и водите бе проведена поисканата от Борисов полемика. На нея не се появиха зелените, които бойкотираха кръглата маса. Там обаче бяха екоминистърът Нено Димов, сътрудниците му от туристическото и спортното ведомство – Николина Ангелкова и Красен Кралев. Присъстваха хора от екоорганизации, специалисти от браншови организации, някогашни министри на околната среда. Всички се сплотиха към тезата, че втори въжен превоз е извънредно нужен и смяна на концесията би трябвало да има.

В същото време зелените изпратиха 100 въпроса до вицепремиера Валери Симеонов, който е съвносител на смяната за концесионния контракт. Вчера на кръглата маса се разбра, че на всеки от въпросите през 10-те години разногласия е отговаряно.

След оповестеното през днешния ден от Министерство на околната среда и водите, решението на казуса с втория въжен превоз още веднъж остава надалеч напред във времето.

Новият проект за ръководство на Национален парк „ Пирин “ трябваше да влезе в действие през 2014 година, само че до през днешния ден е в съда поради тъжби, подадени точно от зелените.

Коментарите са, че страната още веднъж е клекнала през зеления рекет, който по всякакъв начин стопира развиването на зимния туризъм у нас, написа в. Труд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР