„Toblerone“ (Тоблерон) ще трябва да премахне надписа Швейцария от опаковките

...
„Toblerone“ (Тоблерон) ще трябва да премахне надписа Швейцария от опаковките
Коментари Харесай

Швейцария губи Toblerone

„ Toblerone “ (Тоблерон) ще би трябвало да отстрани надписа " Швейцария " от опаковките си, защото от 2023 година шоколадът с форма на планина към този момент няма да се създава само в родината си.

Създаден през 1908 година в фамилната фабрика на Тоблер, триъгълният шоколад се създава в Берн, в сърцето на алпийската страна. Но притежателят на марката, американският хранителен колос Mondelez International, съобщи, че Toblerone ще открие нова индустриална линия в Словакия до края на годината, " с цел да отговори на възходящото търсене ".

В изказване, изпратено по електронната поща, Mondelez International заяви на Агенция Франс Прес, че продължава да влага в завода в Берн.

Пускането на индустриална линия в Словакия, където Mondelez създава и шоколадите Milka и Suchard, " ще отключи забележителен потенциал " в завода в Берн, което в последна сметка ще разреши " производството на милиони спомагателни плочки ", обявиха от Mondelez.

" По юридически аргументи измененията, които вкарваме в нашето произвеждане, изискват да приспособяваме опаковките си, с цел да се съобразим с швейцарското законодателство, по-специално да премахнем думата " Швейцария " от лицевата страна на опаковката ", съобщи компанията.

Toblerone създава 7 милиарда шоколадови блокчета годишно, като 97% от продукцията се изнася в 120 страни. Те са необятно публикувани в безмитните магазини на летищата, написа БГНЕС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР