Тоалети с изчистени линии, но украсени с бродерии - по

...
Тоалети с изчистени линии, но украсени с бродерии - по
Коментари Харесай

DIOR показа чистота и изтънченост на Седмицата на модата в Париж

Тоалети с изчистени линии, само че украсени с бродерии - по този метод " Dior " отдаде респект на майсторството в сбирката си висша мода, показана в музея " Роден " в Париж измежду цветен фон, също избродиран от млади индийки, заяви Агенция Франс Прес.

" Обсебена съм от бродерията, това е нещо доста персонално. Аз съм италианка, част от фамилията ми живее на юг, от самото начало съм гледала дами да бродират - баба ми, лелите ми, майка ми... Винаги съм била запленена. Това е език, с който дамите се показват ", сподели пред Агенция Франс Прес Мария Грация Киури, живописен шеф за дамските сбирки в " Dior ".

Техниката е обичайната, само че методът е реформаторски - бродерията не краси роклите, на процедура те са зашити с нея, други шевове няма.

Колекцията е най-вече в бяло и сиво, а фините бродериите са звук върху звук. Силуетът е продължен и банален, по-изчистен от класическия " Dior ". Прическите са гладки - карета или кокчета, гримът е физически с бяла линия под долния клепач. Саката са неподплатени, с двойно лице.

Бродериите са направени от 380 дами от Бомбай за три месеца.

Строгата гама контрастира с пищността на пъстрия фон в музея " Роден ". Той акцентира разговора сред френските и индийски майстори.

Инсталацията ще остане в музея и ще може да бъде обсъждана от идната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР