„То ще ни бъде представено и тогава ще дадем своите

...
„То ще ни бъде представено и тогава ще дадем своите
Коментари Харесай

Ковачевски: Ако има решение с България, то трябва да бъде с гаранции, че няма да има други искания

„ То ще ни бъде показано и тогава ще дадем своите забележки. Изложих позициите си, те са ясно дефинирани в Народното събрание - няма да водим диалози за македонския език, за македонската еднаквост и би трябвало да има изцяло решение, което да подсигурява, че с това няма да има други условия по отношение на напредъка на страната ни в Европейски Съюз “, сподели Ковачевски.

Той не пожела да разяснява политическата обстановка в България, само че още веднъж съобщи, че за разлика от Скопие, където държавното управление не употребява договарянията с България за „ трупане на точки “ във вътрешнополитически проект, в София е тъкмо противоположното - въпросът за Северна Македония е бил употребен за „ ежедневна политическа приложимост “.

„ Не знаем какво ще се случи, тъй като зависи от събитията в техния парламент, тъй че е най-добре да го следим, както го вършат всички останали “, сподели Ковачевски.

Той още веднъж повтори, че страната не трябва да се обвързва с дати за старт на договаряния с Европейски Съюз, тъй като е изцяло готова и към този момент нищо не зависи от нея, само че акцентира, че за разлика от опозицията той счита, че Европейски Съюз е стратегическа цел и не трябва да има отвод от нея.

" Република Северна Македония има четири поредни отчета на Европейски Съюз, 45 % от нашето законодателство е хармонизирано с това на Европейски Съюз, даже в някои глави имаме по-голяма хармонизация от страните, които започнаха към този момент договаряния. Това значи, че сме изцяло подготвени да стартираме процеса и в този момент зависи от единодушието на всички държави-членки “.

По думите на Ковачевски 80% от търговията на страната е с Европейски Съюз, същото важи и за директните задгранични вложения, а по-голямата част от емигриралите от Северна Македония са в страни от Европейски Съюз, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР