То се видя, че частният бизнес е неблагонадежден. Но, слава

...
То се видя, че частният бизнес е неблагонадежден. Но, слава
Коментари Харесай

Евтин бензин за всички в България

То се видя, че частният бизнес е обезсърчителен. Но, популярност богу, страната последователно ни освобождава от неговия терор. Затова държавни компании строят автомагистрали, укрепват свлачища, ремонтират язовири. Държавата пое лотарийните игри и си сътвори ВИК-холдинг. На път е нещо като държавен Booking.com, а няма да е чудно, в случай че скоро се пръкне и държавна комерсиална верига.

Безспорният връх в тази поредност обаче ще е Държавната петролна компания (ДПК) с нейните хранилища и стотина бензиностанции. Тя щяла да " предложи действителната цена ", тъй като ще работи с " минимална и рационална " надценка. А в случай че би трябвало, дори без никаква облага. Мъдрото ни дясноцентристко ръководство внезапно навива руля наляво, с цел да ни поведе към спокойни води. Едни ги назовават " държавен капитализъм ", други - " социализъм ". Но думите нямат значение - значимото е, че за всички ще има на ниска цена бензин.

Съблазнително, само че безсмислено. И нездравословно.

На някои тази скица несъмнено им звучи съблазнително. Но в действителност е безсмислена и нездравословна.

Ако, да кажем, ДПК ще работи единствено с минимална или даже без никаква облага, по какъв начин ще се изплащат първичните вложения (стотици милиони) и последващите директни или косвени бюджетни дотации? " Спестеното " от цената на горивата ще си го плащаме най-после през налозите. А тези от нас, които нямат кола, ще са прецакани напълно непосредствено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР