То се появи, когато бурята Киаран връхлетя Южна Великобритания, носейки

...
То се появи, когато бурята Киаран връхлетя Южна Великобритания, носейки
Коментари Харесай

Торнадото, което връхлетя Джърси по време на бурята Киаран, беше „най-силното от почти 70 години“

То се появи, когато бурята Киаран връхлетя Южна Англия, носейки пороен дъжд, мощни ветрове и наводнения в доста региони предходната седмица.

Едно гражданин на Сейнт Клемент наподобява е снимал торнадото на филм

Изследователите споделиха, че торнадото е било по-мощно от това, което връхлетя Бирмингам през 2005 година и аргументи вреди на стойност към £40 милиона.

Също по този начин беше „ евентуално “ най-силната, откогато жестока, вихреща се стихия връхлетя Гънърсбъри, западен Лондон, през декември 1954 година, сподели TORRO.

Констатациите удостоверяват изказванията на поданици, които споделят, че са били очевидци на торнадо по време на бурята, което е предизвикало необятно публикувани вреди на парцели из целия остров.

Прозорци бяха изпочупени, дървета повалени, покривни керемиди бяха откъснати от домове и някои структури даже се срутиха.

Регистрирани са скорости напразно от 104 благи в час, с десетки принудени да изоставен домовете си. Летището на острова и всички учебни заведения също бяха затворени.

„ Мислех, че къщата ще се срути “ при стихия

TORRO сподели, че торнадото е било съпроводено от чести светкавици и градушка, когато е стигнало до Сейнт Клемент, на югоизточното крайбрежие на на острова, към среднощ.

Вятърният ураган по-късно остави диря от опустошение, разпростряла се на пет благи, преди да излезе от острова в региона на Фликет на североизток.

Прочетете повече от Sky News:

British Steel ще затвори доменните пещи, „ застрашавайки 2000 работни места “

Торнадото се прави оценка по интернационална канара за „ активност “ от T0 до T10, като последният е най-силен.

След следствие на острова през уикенда, TORRO сподели, че неговите откриватели са дали на торнадото в Джърси предварителна оценка T6.

Това е най-високата рейтинг след T7, даден на събитието в Гънърсбъри през 50-те години на предишния век, за което се твърди, че е вдигнало кола на 15 фута във въздуха, развалило е домове и е откъснало покрива на станцията на лондонското метро в региона.

Опустошителното влияние на бурята Киаран през Джърси

„ TORRO поддържа запис на торнада за Обединеното кралство, Република Ирландия, Нормандските острови и остров Ман “, сподели организацията.

„ Има единствено няколко торнада с интензитет T6 и по-голяма през предишния век в границите на записите и това е най-силната записана за Нормандските острови. към 5 cm са докладвани на острова през 1983 година

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР