То се нуждае от допълнително одобрение от Националния институт за

...
То се нуждае от допълнително одобрение от Националния институт за
Коментари Харесай

Лекарството за диабет Mounjaro, одобрено от регулаторния орган на Обединеното кралство, за да помогне на хората със затлъстяване и наднормено тегло да отслабнат

То се нуждае от в допълнение утвърждение от Националния институт за опазване на здравето и грижи (NICE), с цел да бъде налично в NHS.

< p> Министърът на опазването на здравето Стив Баркли сподели: „ Въпреки че са нужни спомагателни утвърждения, с цел да се употребява това в NHS, Mounjaro има капацитета да помогне на хиляди хора, живеещи със затлъстяване, и да поддържа тези, страдащи от болести, свързани с тежестта - в случай че се употребява дружно с диета и физическа интензивност.

„ Справянето със затлъстяването може да помогне за понижаване на описите с чакащи и да спести милиарди лири на NHS. “

Обяснение:

Активната съставна част в лекарството – тирзепатид – работи, като кара пациента да се усеща утолен и по-малко гладен и го кара да изпитва по-малко предпочитание за храна.

Само 22 минути умерени извършения дневно могат да компенсират негативните резултати

Разрешението на MHRA се основава на резултатите от две клинични изпитвания, едно от които демонстрира, че пациентите, които са получили най-високата доза от лекарството, са изгубили 22,5% от телесното си тегло за 72- седмичен интервал.

Вторият сподели, че пациентите с диабет тип-2 са изгубили 15,7% от телесното си тегло за 72 седмици.

Проучванията демонстрират, че пациентите, лекувани с Mounjaro, „ имат забележителна загуба на тегло с течение на времето спрямо пациентите, приемали плацебо ".

Агенцията изброи евентуалните странични резултати на лекарството, в това число гадене, диария, повръщане - което нормално изчезва с времето - и запек.

Ниската кръвна захар също е „ доста постоянно срещана “ при пациенти с диабет, се прибавя.

Той също по този начин предизвестява, че лекарството може да повлияе на това какъв брой добре работи противозачатъчното хапче при пациенти със затлъстяване или наднормено тегло.

Прочетете повече:

Следващата вълна от инжекции за намаляване може да пристигна

Джулиан Бийч, краткотраен изпълнителен шеф на MHRA, качество и достъп до опазването на здравето, сподели: „ Имаме приоритизира бърза оценка на тази нова индикация за Mounjaro, като се има поради смисъла за публичното здраве на достъпа до нови медикаменти за справяне със затлъстяването.

„ При вземането на нашето решение се позовахме на съвет от самостоятелната Комисия по хуманни медикаменти, и както при всички артикули, ще следи деликатно сигурността на Mounjaro. "

MHRA съобщи, че ще следи деликатно сигурността и успеваемостта на Mounjaro.

През септември Wegovy за намаляване трябваше да помогне за справяне със затлъстяването.

Лекарството беше утвърдено за приложимост от NHS от NICE по-рано тази година и в този момент е налично за пациенти посредством профилирани услуги.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР