То се използва от хилядолетия, като древните хора са го

...
То се използва от хилядолетия, като древните хора са го
Коментари Харесай

Вълшебните ползи от свещеното масло от ший

То се употребява от хилядолетия, като античните хора са го употребявали за най-различни разкрасителни процедури. Добива се от дървото Mangifolia, което пораства в западноафриканската савана и името му значи "живот " и се счита за свещено.

Освен в помощ за поддържане на външния тип, то е доста потребно и за кожни проблеми и белези. Става дума за маслото от ший – богато на витамини А и Е, на мастни киселини и растителни стероли, ший е измежду най-полезните естествени масла.

Лекува сухата кожа

Ако кожата ви е суха, наред с пиенето на доста течности, започнете да я мажете с масло от ший. Любопитен факт е, че естествените овлажнители, които се съдържат в него,са сходни с тези, които нашите мастни жлези създават.

Успокоява възпалена кожа

Маслото от ший има невероятни антибактериални и противоалергични свойства поради някои противовъзпалителни сътрудници, в това число канелена киселина. Ако кожата ви е раздразнена, в случай че сте изгорели от слънцето, в случай че сте се опарили на котлон или различен парещ предмет, мажете през няколко часа възпаленото място с маслото и ще усетите доста бързо облекчението.

Помощник против стрии

Подобно на кокосовото и какаовото масло, маслото от ший също се смята за неизменим асистент в битката против стриите, тъй като прави кожата по-мека и еластична, стимулирайки синтеза на колаген, Ший прави кожата по-нежна, мека и еластична като подтиква синтеза на колаген. Изобилието от витамини и лечебни субстанции прави повредения сектор да наподобява по-гладък и освежен.

Бори бръчките

Някои учени настояват, че използването на масло от ший в продължение на няколко месеца понижава осезаемо риска от ранна поява на бръчки. Според изследванията, резултатът от чудотворното масло стартира да се усеща още след 4-та до 6-та седмица от използването му. Аз имам леки мимически бръчици от усмивки и изненадване и взех решение да опитам дали ще има резултат, като давам обещание да споделя с вас резултатите след месец два в инстаграм и фейсбук.

 Thinkstock

Отървете се от ухапвания от инсекти

Заради противовъзпалителните си качества, маслото от ший отблъсква ефикасно насекомите и защищава от сърбеж и зачервявания, изключително след ухапвания от комари.

Помага при загрубяла кожа

Много хора страдат от загрубяла кожа в региона на лакти, колена, петички, изключително в летните месеци, когато вървим най-вече с боси крайници. Мажете проблематичните зони с масло от ший към този момент преди лягане, на крачетата обувайте памучни чорапки и ще усетите мекост още на идната заран.

А ето едно приложение на маслото освен за дамите, само че и за мъжете. Ако от време на време при бръснене кожата ви се изсушава доста, мажете се с маслото. То попива доста бързо, надълбоко и подхранва кожата.

 Thinkstock

За блестяща коса

Със сигурност сте попаднали на доста шампоани, балсами и маски за коса с масло от ший. То е скъпо за хубавичко ни и жива коса, тъй като запечатва влагата в косъма и спомага за красивото нареждане на къдриците и за това косата ни да не изпръхва. Освен това подхранва скалпа и понижава потвърдено пърхота. Разтопете на водна баня 1 с.л. масло от ший и прибавете към балсама си, след което отмивайте косата обикновено.

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР