То прави впечатление на посетителите, които го пускат във Фейсбук,

...
То прави впечатление на посетителите, които го пускат във Фейсбук,
Коментари Харесай

До Днес Никой Не Е Виждал Тази Изумителна Снимка На Васил Левски!

То прави усещане на посетителите, които го пускат във Facebook, където провокира куп мнения и догатки. Известно е, че от 1864 до 1866 година Васил Левски е преподавал в селото. Сам е основал първото взаимно учебно заведение там с възпитаници от друга възраст.

То се е намирало до селската черква " Свети Димитрий Солунски ". Оригиналната постройка е била разрушена, само че в този момент на нейно място е построена нова, в която се обитават читалището и музейната колекция за историята на селото. До нас са достигнали седем несъмнено открити фотографии на Васил Левски. Най-ранната е направена през август 1867 година в Белград, след завръщането на четата на войводата Панайот Хитов - това е така наречен байрактарска фотография на Левски.

От втората българска легия в Белград (1867 - 1868 г) са непокътнати 2 фотографии, направени към края на 1867 година или при започване на идната. На едната е Левски с негови приятели, участници в легията. На другата е с брат му Христо и с Христо Иванов - Големия. На четвъртата снимка е в цялостен растеж, облечен в бяла униформа.

Петата е първият портрет на Васил Левски, изработен през лятото или пролетта на 1870 година, който се счита за най-хубав и експресивен. Почти по същото време се е фотографирал и седнал в 3/4 растеж.

Седмият фотопортрет на Левски е бил най-популярен в предишното. Снимката е направена в Букурещ към юни 1872 година Именно тя е попаднала в ръцете на турската полиция, която я популяризира.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР