То обаче не влияе върху избора на кандидатите. Балотаж ще

...
То обаче не влияе върху избора на кандидатите. Балотаж ще
Коментари Харесай

Квадратчето Не подкрепям никого фигурира и в бюлетината за балотажа

То обаче не въздейства върху избора на претендентите. Балотаж ще има в 97 общини, 377 кметства и 31 региона. Правилата за осъществяване на избори са същите. Различното - бюлетината е по-малка. В три села балотажът ще бъде сред трима претенденти.

Хората в село Знаменосец не са просто раздвоени, а разтроени кого да изберат за кмет. Това демонстрират резултатите след първия тур. Затова на балотажа в неделя ще се състезават трима претенденти. Причината: вторият и третият са събрали идентичен брой гласове.

А в конкуренцията тримата претенденти дали обещание да играят почтено.

И на втория тур квадратчето,,Не поддържам никого " попада в бюлетината, само че не въздейства върху избора на нито един от претендентите.
Александър Андреев, представител на ЦИК: В този случай, според методиката в Изборния кодекс, определен е този претендент, събрал най-вече действителни гласове, а, ако двамата или тримата претенденти съберат идентичен брой гласове, то тогава към този момент по предложение на ЦИК се насрочва нов избор от президента на републиката.
Тъй като бюлетината за втория тур ще е доста по-малка, от Централната изборна комисия, поучават хората да ги сгъват по-внимателно, тъй че при стартирането в кутията да не се разгънат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР