То има силен аромат, интензивен вкус, красив цвят и всички

То има силен аромат, интензивен вкус, красив цвят и всички ...

Хапвайте синьо сирене за добра памет и здраво сърце.


То има силен аромат, интензивен вкус, красив цвят и всички тези негови качества зависят от млякото, с което е приготвено, времето на зреене, традицията, която е следвана и т. н. Синьото сирене – деликатес, който обичаме да хапваме като мезе към хубаво вино или да добавяме към кулинарните си шедьоври.

Продукт, който съдържа голямо количество мазнини, протеини и други важни хранителни елементи. Синьото сирене е ценено не само заради своите вкусови качества, но и заради неговите здравословни ползи.

Когато се консумира в умерени количества (тъй като съдържа повече мазнини и сол) то има благоприятен ефект върху здравословното ни състояние. Споделяме няколко добри причини да го консумирате по-често.

За здраво сърце

Добавянето на синьо сирене към вашето дневно меню може да намали риска от сърдечносъдови заболявания. Проучванията показват, че хората, които консумират синьо сирене, имат по-малък риск от развитие на болести на сърцето.

Вкусното сирене също помага за понижаване нивата на холестерола и предотвратява възпалението на артериите и образуването на кръвни съсиреци.

При артрит

Един от най-често срещаните здравословни проблеми свързани с напредването на възрастта е артритът. Синьото сирене притежава противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на възпалението на ставите и облекчаване на болката при артрит.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Автор: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg