То е дълго близо 10 метра и тежи над половин

...
То е дълго близо 10 метра и тежи над половин
Коментари Харесай

Пиано с гигантски размери радва жители и гости на Пловдив

То е дълго близо 10 метра и тежи над половин звук

Най-голямото пиано в България се среща се в Пловдив. Гигантските му размери са казус освен за нашата страна, само че и в международен мащаб. Близо 10 метра дължина и тегло над половин звук. Това са неговите параметри. По света има единствено няколко такива и България е една от страните-щастливки, че го има.

„ Най-голямото пиано в света участва в Европейската столица на културата. Какъв по-хубав метод да се приключи тази 2019-а година в Пловдив, в случай че не с такава атракция. Тя може да се види в доста, доста малко места по света ", сподели Иван Динев - Устата, продуцент на спектакъла „ Мега Пиано ".

Голямата версия на музикалния инструмент е копие на класическата - има 7 октави. Неговият основател осъществя концепцията си да сплоти детското въображение с технологиите на бъдещето. Така, още през 1988 година, то се трансформира в център на филмовата продукция „ BIG ", с присъединяване на Том Ханкс. Пианото става огромна атракция на няколко международни спектакъла, единият от който е у нас.

„ Подобно пиано има в Хонг-Конг, Лондон, Ню Йорк, Рим ", добавя Устата.

На пианото артистите свирят с цялото си тяло - с изключение на с ръце, на музикалния инструмент, може да се стъпва. Така, в комбиниране с танц, се получава неповторимо шоу.

Гигантското пиано е направено ръчно в продължение на 6 месеца в Съединени американски щати. До България то е превозено в особено направена опаковка, с цел да бъде предпазено. До Коледа жителите и гостите на Пловдив могат да се насладят на неповторимия театър всеки уикенд, на всеки кръговиден час от 11 до 20 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР