ТМПЦ – Варна и тази година подкрепя едно от най-мащабните

...
ТМПЦ – Варна и тази година подкрепя едно от най-мащабните
Коментари Харесай

ТМПЦ – Варна се включва във Френския празник на музиката на 21 юни

 ТМПЦ – Варна и тази година поддържа едно от най-мащабните интернационалните събития, свързани с френската просвета – Празника на музиката, който се организира всяка година на 21 юни, оповестяват от пресцентъра на институцията.

Идеята поражда през 1982, като в центъра на събитията е апелът «Faites de la musique, Fête de la musique» (Правете музика, Празник на музиката). Празникът въвлича безвъзмездни осъществявания на професионални музиканти и фенове в разнообразни стилове и жанрове на музиката – от класиката до рока, джаза, шансона и фолклора. През 1985 година Празникът на музиката минава границите на Франция във връзка на Европейската година на музиката, с цел да доближи в този момент до повече от 100 страни на 5 континента, като се провежда по самодейност на френската културна мрежа по света.

Във Варна по традиция Празникът се организира по самодейност на Франкофонски център Варна със съдействието на Община Варна.

Държавна опера – Варна се включва в Празника на музиката онлайн и онлайн. Видео привет от ТМПЦ - Варна за Френския празник на музиката събира красиви моменти от спектакли - операта " Кармен “ от Жорж Бизе, " Проклятието на Фауст “ - трагична легенда от Хектор Берлиоз и " Граф Ори “ - опера от Джоакино Росини.

Точно в 12:00 на 21 юни, неделя, на подиума на Лятна сцена “Зад Театъра “ къс безвъзмезден концерт ще зарадва меломаните с арии от известни творби, свързани с френската музикална просвета. Ще ги изпълнят солистите на Държавна опера - Варна: Гео Чобанов, Жана Костова, Евгений Станимиров, Димитринка Райчева.

Ще има и онлайн стрийминг на събитието на Facebook страницата на Варненската опера - https://www.facebook.com/OperaVarna

Повече информация за идните събития на Държавна опера - Варна открийте в уеб страницата и Facebook страницата:

www.facebook.com/OperaVarna

www.operavarna.com

http://tmpcvarna.com
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР