Тленните останки на Васил Левски лежат под улица "Цар Калоян"

...
Тленните останки на Васил Левски лежат под улица "Цар Калоян"
Коментари Харесай

Изплува пророчество на Ванга, което разгадава вековна мистерия

Тленните остатъци на Васил Левски лежат под улица "Цар Калоян " в центъра на София, споделила пророчицата Ванга пред своя непосредствен другар Павел Кипров, написа "Телеграф ".

"Гробът на Апостола не е там, дека мисли Хайтов. Той е в параклиса "Свети Николай Чудотворец ". ", пророкувала Ванга. Тя дала още много детайлни детайлности пред Кипров, гражданин на симитлийското градче Черниче.

Човекът споделя по какъв начин с ушите си чул, че Васил Левски лежи под стръмното стълбище в дясно от входа на параклиса. Смята се, че скелетът на Левски ще бъде разпознат по това, че държи дървен кръст в ръцете си.

"Идват хора тука, питат, само че на мен не ми се има вяра. Ако е имало нещо, щеше да излезе при бомбардировките над София ", показа чиновник в християнската забележителност, който е по-запознат с мястото.

През втората международна война една американска бомба удря църквата и я срутва до основи. Като по знамение единствено иконата на св. Николай и прилежащата към нея стена остават недокоснати. По времето на социализма, багери разровили дълбоко земята, до момента в който копаели основите на строящия се в съседство хотел "Рила ".

На времето писателят Николай Хайтов популяризира версията, че гробът на Дякона се намира на метри от Президентството и по-точно до църквата "Света Петка Самарджийска ", намираща се в подлеза на ЦУМ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР