Тленните останки на повече от 220 души са били открити

...
Тленните останки на повече от 220 души са били открити
Коментари Харесай

Масови гробове открити в Либия

Тленните остатъци на повече от 220 души са били открити в Либия, съобщи АП.

Масовите гробове са били открити от чиновници на основаното в Триполи Правителство на националното единодушие (ПНС) край столицата на африканската страна и в покрайнините на северозападния град Тархуна.

Според медията хората са били убити през лятото и най-вероятно от силите на непризнатата от Организация на обединените нации Либийска национална войска (ЛНА) под управлението на военачалник Халифа Хафтар.

Във връзка със злокобната находка на следващия ден се е очаквало в африканската страна да дойде проверяващ екип на Международния углавен съд. Базираната в Хага институция се занимава с следствия на военни закононарушения, актове на геноцид и експанзия на една страна против друга.

Богатата на нефт Либия е изпаднала в безпорядък след свалянето от власт и убийството на дългогодишния деспот Муамар Кадафи  Муамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 година, съгласно версия е роден на 7 юни 1942 година Държавен глава на Либия при национален протест през 2011 година

Страната е била разграничена на две сред враждуващи държавни управления, всяко от които подкрепяно от разнообразни непознати страни. ЛНА е получила поддръжката на Египет, Обединените арабски емирства и Египет, а ПНС - от Турция и Катар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР