Тленните останки на патриарх Неофит ще бъдат положени днес за

...
Тленните останки на патриарх Неофит ще бъдат положени днес за
Коментари Харесай

Д-р Любомир Паунов се закле като общински съветник в Пловдив

Тленните остатъци на патриарх Неофит ще бъдат положени през днешния ден за поклонение в църквата " Света Марина " в София. Това заяви Варненският и Великопреславски митрополит Йоан пред Българска национална телевизия.
Прочетете още
" Ще имаме съвещание на Светият Синод към достойното изпращане на патриарха. В " Света Марина ", митрополитският храм ще се постави през днешния ден тялото за поклонение на Негово Светейшество. Той е обвързван с тази светица. "

Извънредното съвещание на Светия Синод ще е от 14.00 ч.

Той прикани църковния народ да се помоли за Негово Светейшество.

" Негово Светейшество през вчерашния ден се упокои у Господа. Тази скръбна новина покруси светата ни родна българска православна черква. Негово Светейшество оставя трайна следа в най-новата история на БПЦ. Всеки, който се е докосвал до неговата персона, е оставал постоянно с най-топли усеща. Той беше сборен облик, Ангелът на църквата, молитвеник, преклонен човек, извънредно толерантен, аристократизъм, сдържаност, внимателност, успокоение, извънреден музикант, извънреден артист. Неговият глас сред 1000 гласове се разпознава. Песнопения, които той е пял остават в съкровищницата на църковната музика ", сподели митрополит Йоан.

Митрополит Йоан разяснява и избора на Сливенски митрополит, който беше касиран и отсрочен.

" Бог да ни оказва помощ на всички, с цел да можем да създадем този избор, по този начин както поръчва уставът, с цел да осъществим надълбоко виновната задача. Всеки да резервира духовния мир и успокоение и да създадем този избор. Ние си имаме своите недостатъци, само че значимото е човек да не не помни Божията обич към индивида и ние да бъдем виновни за делата, които вършим ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР