Тленните останки на крал Михай бяха транспортирани с военен самолет

...
Тленните останки на крал Михай бяха транспортирани с военен самолет
Коментари Харесай

Крал Михай I се върна у дома завинаги

Тленните остатъци на крал Михай бяха превозени с боен аероплан и бяха посрещнати на летището в Букурещ "Хенри Коанда " от редица публични лица.

След къса православна работа ковчегът беше откаран в курорта Синая, с цел да бъде изложен в двореца Пелеш.

Вижте фотоси >>>

Михай е роден на 25 октомври 1921 година в дребен замък, намиращ се наоколо.
Около 20.00 часа нощес тялото на починалия крал дойде в Кралския замък в Букурещ, където всички искащи ще могат да отдадат последна респект на някогашния суверен преди погребението му в кралското гробище в Куртя де Арджеш в събота.

В. "Журналул национал " написа, че стотици хора са посрещнали с овации траурната върволица в Букурещ и са скандирали "Крал Михай " и "Монархията ще избави Румъния ". Те носели портрети на някогашния крал, цветя и румънски флагове с кралския герб.

Бившият крал, който ръководи Румъния два пъти преди да бъде заставен да абдикира от комунистите през 1947 година, умря на 5 декември в Швейцария на 96-годишна възраст.

В. "Ромъния либера " показва, че президентът Клаус Йоханис, ръководителите на двете камари на Народното събрание Калин Попеску Таричану и Ливиу Драгня, министър председателят Михай Тудосе, членове на кабинета и делегати от Молдова, както и редица дипломати, измежду които американският дипломат Ханс Клем и английският дипломат Пол Брумел, са отдали последна респект на някогашния монарх и са поднесли венци в двореца Пелеш.

Симеон Сакскобургготски отпътува на поклонението на крал Михай >>>

В. "Адевърул " оповестява, че в събота сутринта ще се състои къса религиозна работа в Тронната зала на Кралския замък в Букурещ, след което погребалният конвой ще премине по централните булеварди на Букурещ до Патриаршеската катедрала, където ще бъде отслужена погребална работа.

След това ковчегът ще бъде превозен с Кралския трен до Куртя де Арджеш. Там траурната върволица ще продължи до Новата архиепископска и кралска катедрала, където в 18.40 часа ще се състои религиозната погребална гала. Крал Михай ще бъде изпратен в последния си път с 21 топовни салюта.

Крал Михай претърпя най-големите неточности на историята >>>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР