Тласък ще дадат huddle стаите в споделените пространства за работаНа

...
Тласък ще дадат huddle стаите в споделените пространства за работаНа
Коментари Харесай

Пазарът на видеоконференции с голям потенциал у нас

Тласък ще дадат „ huddle ” стаите в споделените пространства за работа

На пазара ще се търсят от ден на ден решения за видеоконференции, уточни Анна Петрова от АСБИС България

Потенциалът на видеоконферентните решения за бизнеса е голям, стана ясно на дилърската конференция АСБИС Академия, която се организира през уикенда в Банско с присъединяване на представители от водещи марки и български ИТ компании.

В идващите години се чака растеж на видеото с над 97% в международен мащаб. Същевременно, малко конферентни зали имат сега видео-оборудване. Това допуска огромен пазар на решенията за видеоконференции, описа Анна Петрова от АСБИС България.

Между 30 и 50 млн. са така наречен „ стаи за секрети договаряния ” (huddle rooms) в отворените офис пространства по света. Все повече такива споделени пространства за работа ще се появяват и в България, надлежно и потребността от видео съоръжение за „ huddle ” стаите.

Един от главните снабдители на видеоконференто съоръжение е Logitech. Конферентните камери на компанията се оферират у нас на цени в необятен диапазон – от към 330 до 1500 евро, разясни Петрова.

Атрактивен нов артикул в гамата на Logitech е премиум камерата Rally Camera с Ultra-HD резолюция и автоматизиран надзор. Камерата може да се сложи на маса, на трипод или на стена и употребява редица интелигенти технологии, които автоматизират работата й.

Премиум камерата Rally Camera на Logitech с Ultra-HD резолюция и автоматизиран надзор

RightSight технология, да вземем за пример, следи придвижванията на участниците в конференцията и автоматизирано настройва лещите на камерата за най-хубавото им показване. Освен това, когато камерата не се употребява, лещите се паркират автоматизирано надолу.

Изборът на съответно решение за видеоконференция зависи, в последна сметка, от това защо ще се употребява камерата – при дребен брой консуматори (4-5) не е нужна покупката на скъпа камера, защото инвестицията мъчно ще се изплати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР