Тийнейджърка беше продадена за жена чрез търг, обявен и проведен

...
Тийнейджърка беше продадена за жена чрез търг, обявен и проведен
Коментари Харесай

Шокиращо: Тийнейджърка бе продадена чрез Фейсбук

Тийнейджърка беше продадена за жена посредством търг, разгласен и извършен във Facebook. Онлайн наддаването за ръката на 17-годишното момиче от Южен Судан беше жигосано като " варварско ", оповестява английското издание " Таймс ".

Активисти от различни организации за човешки права алармираха за случая и споделиха опасенията си, че други семейства също могат да се възползват от социалните мрежи с цел да получат по-големи зестри за дъщерите си.



Социалната мрежа премахна съобщението, с което беше обявен търгът за тийнейджърката, но след като сделката е била сключена. Момичето вече е десета съпруга на заможен бизнесмен, който я е откупил от родителите ù срещу 530 крави, три автомобила Toyota Land Cruiser и 10 000 щатски долара.

" Това варварско използване на технологиите напомня на пазар на роби. Трудно е да се повярва, че едно момиче може да бъде продадено за жена в най-голямата световна мрежа за социални контакти ", коментира Джордж Отъм от организацията за права на децата " Plan International ".

Източник: avtora.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР