„Тийнейджърите, които съм ваксинирала не са имали никакви проблеми със

...
„Тийнейджърите, които съм ваксинирала не са имали никакви проблеми със
Коментари Харесай

Д-р Захаринка Гочева: При децата постваксиналните реакции протичат много по-леко

„ Тийнейджърите, които съм ваксинирала не са имали никакви проблеми със странични реакции. При децата постваксиналните реакции протичат доста по-леко”. Това сподели в ефира на педиатърът доктор Захаринка Гочева.

„ За мен е наложително да се имунизират децата с диабет, с други хронични болести. При астматиците е доста значимо да се слагат ваксини на децата, тъй като коронавирусът главно поврежда бял дроб, както и децата с вродени сърдечни малформации. Защото както е известно, коронавирусът визира освен белия дроб, само че и сърцето. При огромна част от децата, съгласно статистика направена в Америка се следи дълъг Коронавирус 19. Може да продължи от месец до три с затруднения от най-различни системи и органи. За да предотвратим подобен жанр проблеми е наложително деца с хронични болести да бъдат имунизирани. Това важи и за деца, които по принцип си боледуват често”, разясни тя.

По думите на Гочева не може елементарно да се разграничат признаците на Коронавирус 19 от другите респираторни инфекции.

“Много постоянно ние гадаем дали става въпрос за Коронавирус или за грип. В това отношение доста ни оказват помощ тестванията. За страдание доста постоянно се случва ние да ги молим да създадат проби, само че родителите отказват”, изясни Гочева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР