Тийнейджъри намериха мъжки портфейл с пари и документи и го

...
Тийнейджъри намериха мъжки портфейл с пари и документи и го
Коментари Харесай

Добрата новина: Доблестна постъпка на тези ученици

Тийнейджъри откриха мъжки портфейл с пари и документи и го предадоха в полицейското ръководство в Шумен.

Случката станала малко преди 14 часа през днешния ден. 13-годишният Румен Ангелов и 15-годишният Стефан Младенов се срещнали пред магазина в село Троица. Стефан съвсем настъпил черен мъжки портфейл, който бил на земята. Момчетата  го вдигнали и го разгледали. Видели, че в него има персонални документи, дебитна безконтактна карта на мъж от Шумен и сумата от 135 лв..  Качили се на междуградския рейс, платили билети с персоналните си средства и пристигнали в полицейското ръководство в Шумен, с цел да го предадат.

Дежурни служители на реда се свързали незабавно със притежателя на портфейла. 28-годишният мъж споделил, че не е схванал по какъв начин и къде го е изгубил. Помолил да бъдат предадени по 30 лв. на децата като премия.  Доволен съм както от постъпката си, по този начин и от премията, разяснява Стефан, който е възпитаник в ПГ по архитектура и геодезия в Шумен. Допълни, че няма значение кое какъв брой са скъпи движимостите в портфейла,  а е важна  постъпката.

Пред контрольор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая към РУ- Шумен  13-годишният Румен сподели, че не е очаквал да получи премия от притежателя, само че е щастлив, че е съумял да помогне.  Момчетата споделиха, че нито за миг не са си помислили да запазят парите за себе си. Радостни  след получената награда  обясниха, че ще отидат да създадат няколко обиколки на картинг пистата в Шумен, след което ще се приберат и ще опишат на родителите си за случката.  Знаем, че ще ни похвалят и ще се гордеят с нас, споделиха момчетата при потегляне от полицейското ръководство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР