Тийнейджърът се занимавал с подобна дейност от 13-годишенКражбата на криптовалута

...
Тийнейджърът се занимавал с подобна дейност от 13-годишенКражбата на криптовалута
Коментари Харесай

Хакер откраднал $24 млн. от криптосметка на бизнесмен

Тийнейджърът се занимавал с сходна активност от 13-годишен

Кражбата на криптовалута не е непостижимо занятие за съобразителните хакери
(снимка: CC0 Public Domain)

Американският бизнесмен Майкъл Терпин съди младежа Елис Пинкс и за кражба на 24 милиона $ от сметката му. Терпин, създател и основен изпълнителен шеф на консултантската компания Transform Group, твърди, че Пинкси откраднал парите, като хакнал мобилния му телефон и получил достъп до неговите криптовалутни сметки.

Бизнесменът показва, че хакването и кражбите на пари, които го последвали, са осъществено от Пинкси през 2018 година, когато той е бил на 16 години. Терпин е сигурен, че хакерът не е работил самичък – бил е подпомаган от съучастници, чиито имена не са разкрити все още на издание на материала в Блумбърг. Известно е единствено, че в делото Терпин приказва за 20 съучастници на Пинкси.

Терпин има вяра, че Пинкси и неговите съучастници са проследявали притежатели на криптовалути с огромни запаси от виртуални монети и са хаквали телефоните им, тъй че да могат да прехващат известия за засвидетелствуване и да проникват в техните криптоакаунти, с цел да трансферират средства в сметки на трети страни.
още по тематиката
Бизнесменът не прецизира по какъв начин тъкмо групата младежи е съумяла да хакне мобилните устройства. Според него, те биха могли да бъдат в сговор със чиновници на телеком операторите или просто по някакъв метод да са ги измамили, представяйки се за същински притежатели на мобилни номера.

Пинкси, който е на 18 години сега, се е хвалил пред другари, че се занимава с хакерство и кражба на криптовалути от 13-годишна възраст. През този интервал младежът е съумял да преведе повече от 100 милиона $ от сметките на жертвите си и да конвертира криптовалута в размер на няколко хиляди $ в пари, които съхранявал в спалнята си.

Веднага откакто схванал, че е съден, Пинкси върнал на предприемача криптовалутата, а също по този начин пари в кеш и даже часовник на обща стойност 2 милиона $, като по този метод признал виновността си. Но Терпин не има намерение да се задоволи с това и ще съди хакера за сума, няколко пъти по-голяма от тази, която Пинкси откраднал от него.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР