Тийнейджър се превърна в милионер, след като инвестирал 1 000

Тийнейджър се превърна в милионер, след като инвестирал 1 000 ...

12-годишният Ерик се вслуша в съвета на брат си и днес надхвърля милион.


Тийнейджър се превърна в милионер, след като инвестирал 1 000 долара в биткойн, когато бил само на 12 години. Ерик Финман от Идахо, САЩ направил вложението си в криптовалутата през май 2011 година, след като инвестирал подарени от баба му пари и по съвет на неговия брат, разказва International Business Times, предаде "Бул нюз".

По онова време биткойнът струвал едва 12 долара за монета. Момчето разказва, че решило да направи инвестицията, след като се договорило с родителите си, че няма да учи в университет, ако успее да стане милионер, докато навърши 18 години. Първоначалната инвестиция от 1 000 долара се превърнала в 100 000 долара до края на 2013 година. След това Финман продал голяма част от монетите и с приходите се преместил в Силициевата долина, за да основе компания, наречена Botangle. Стартъпът позволява на студентите, разочаровани от качеството на тяхното настоящо образование, да взимат уроци с учители чрез видеочат.

Година по-късно, през януари 2015 г., Финман намерил купувач за Botangle, който предлагал или 100 000 долара в брой, или 300 биткойна, които стрували по-малко - около 60 000 долара. Финман избрал виртуалните пари, вярвайки, че придобитото дигитално състояние ще поскъпне през следващите години. В момента Финман притежава 403 биткойна, които се оценяват на около 1.13 милиона долара. Но волатилността на виртуалната валута означава, че тя може да поскъпне или да падне значително само за няколко часа. Милионерът има и по-малки инвестиции в други цифрови валути като litecoin и ethereum. Що се отнася до споразумението му с неговите родители, Финман все още няма намерение да учи в университет, тъй като според него интернет предлага всичко и безплатно.

"По начина, по който е структурирана образователната система, не бих я препоръчал, не работи за никого, бих препоръчал интернет, който е безплатен, можете да научите милион пъти повече от YouTube и Уикипедия", коментира биктойн милионерът.
 

Източник: blitz.bg