Тийнейджър се превърна в милионер, след като инвестирал 1 000

...
Тийнейджър се превърна в милионер, след като инвестирал 1 000
Коментари Харесай

12-годишният Ерик се вслуша в съвета на брат си и днес надхвърля милион

Тийнейджър се трансформира в милионер, откакто вложил 1 000 $ в биткойн, когато бил единствено на 12 години. Ерик Финман от Идахо, Съединени американски щати направил вложението си в криптовалутата през май 2011 година, откакто вложил подарени от баба му пари и по съвет на неговия брат, споделя International Business Times, съобщи " Бул нюз ".

По това време биткойнът коствал едвам 12 $ за монета. Момчето споделя, че решило да направи инвестицията, откакто се договорило с родителите си, че няма да учи в университет, в случай че успее да стане милионер, до момента в който навърши 18 години. Първоначалната инвестиция от 1 000 $ се трансформирала в 100 000 $ до края на 2013 година. След това Финман продал огромна част от монетите и с приходите се преместил в Силициевата котловина, с цел да основе компания, наречена Botangle. Стартъпът разрешава на студентите, разочаровани от качеството на тяхното сегашно обучение, да взимат уроци с учители посредством видеочат.

Година по-късно, през януари 2015 година, Финман намерил покупател за Botangle, който предложил или 100 000 $ в брой, или 300 биткойна, които коствали по-малко - към 60 000 $. Финман избрал виртуалните пари, вярвайки, че добитото цифрово положение ще нарастне през идващите години. В момента Финман има 403 биткойна, които се правят оценка на към 1.13 милиона $. Но волатилността на виртуалната валута значи, че тя може да нарастне или да падне доста единствено за няколко часа. Милионерът има и по-малки вложения в други цифрови валути като litecoin и ethereum. Що се отнася до съглашението му с неговите родители, Финман към момента няма желание да учи в университет, защото съгласно него интернет предлага всичко и гратис.

" По метода, по който е структурирана просветителната система, не бих я предложил, не работи за никого, бих предложил интернет, който е безвъзмезден, можете да научите милион пъти повече от YouTube и Уикипедия ", разяснява биктойн милионерът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР