Тийнейджър от гръцката ромска общност, който беше прострелян в главата

...
Тийнейджър от гръцката ромска общност, който беше прострелян в главата
Коментари Харесай

Полицията в Гърция гръмна и уби ромски младеж за неплатена сметка на бензиностанция

Тийнейджър от гръцката ромска общественост, който беше прострелян в главата по време на полицейско гонене поради хипотетично неплатена сметка за бензиностанция, умря, оповестиха във вторник от болничното заведение, която лекуваше него и членове на ромската общественост.

16-годишното момче беше прието в болница повече от седмица в Солун, откакто беше простреляно в ранните часове на 5 декември от служител на реда. Полицаи преследваха младежа, откакто се твърди, че е заредил пикапа си на бензиностанция и си е тръгнал, без да заплати сметката от 20 евро.

Стрелбата докара до дни на бурни митинги в Солун, Атина и други елементи на Гърция от членове на ромската общественост, макар молбите на чиновници на реда към фамилията на младежа да запазят успокоение.

„ Всички тук плачат. Несправедливо е едно дете да си тръгне по този метод “, сподели Антонис Тасиос, секретар на ромската общественост, където живее младежът, потвърждавайки гибелта му. " Имаме огромна болежка. "

Ромската общественост жигосах стрелбата като имаща расистки претекстове. Няколко роми бяха ранени или смъртоносно простреляни през последните години по време на конфликти с полицията, до момента в който се твърди, че са желали да избегнат ареста за нарушавания на закона.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР