Тийнейджър е задържан от пловдивската полиция за стрелба по автобус

...
Тийнейджър е задържан от пловдивската полиция за стрелба по автобус
Коментари Харесай

Пловдивската полиция задържа тийнейджър за стрелба по автобус

Тийнейджър е арестуван от пловдивската полиция за пукотевица по рейс в центъра на града. 

Установени са и други трима малолетни, които обаче не са стреляли. Наблюдаващият прокурор ще реши какво обвиняване да се повдигне- дали за хулигантство или щета на материално имущество, съобщи Нова тв.

„ Щетите са за към 800 до 1000 лева Счупени са страничните стъкла. Не знаем от кое място стрелецът е взел оръжието. Няколко пъти трансформира версията си. Касае се за въздушно оръжие, което не е оръжие по смисъла на закона, стреля със сачми. Една от версиите на арестувания е, че го е купил от магазин с непозната персонална карта. Тепърва ще се открива дали това е по този начин. Свидетели споделят, че той не е схванал, че е счупил стъклата на рейсовете ”, обясниха управляващите.

Установено е още, че по-рано през същия ден две от момчетата са стреляли със същото оръжие по кенчета.  Няма данни момчетата да са използвали алкохол. Касае се за въздушна пушка, която стреля със сачми с диаметър 4,5 мм - задоволително, с цел да нанесе съществени вреди. 

Началникът на бранш „ Криминална полиция ” Мирослав Петков добави, че в началото версиите на всички участници са разнообразни.

„ Тепърва ще се обяснява механизмът на действието и метода на придобиване на оръжието ”, сподели още той.

От прокуратурата в Пловдив са обезпокоени от възходящите вандалски случаи с малолетни и малолетни.Те приканват родителите да бъдат по-внимателни и да упражняват надзор върху децата, с цел да не се стига до нелепи произшествия.

Властите считат, че е нужна смяна на закона по отношение на въздушните оръжия, тъй като те могат да нанесат съществени провали. Те също би трябвало да подлежат на някакъв режим и да няма свободен достъп до тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР