Тийм триумфира в Санкт ПетербургДоминик Тийм спечели титлата на тенис

...
Тийм триумфира в Санкт ПетербургДоминик Тийм спечели титлата на тенис
Коментари Харесай

Тийм триумфира в Санкт Петербург

Тийм победи в Санкт Петербург
Доминик Тийм завоюва купата на тенис шампионата в Санкт Петербург, откакто победи на финала Мартин Клижан с безапелационното 6-3, 6-1 за малко повече от час игра. Поставеният под номер 1 в схемата Тийм пък завоюва 11-и трофей в кариерата си и трети от началото на сезона. 25-годишният тенисист нямаше никакви проблеми по пътя към купата във финала и бе доста благополучен след края на дуела.

,,Това е първата ми купа на шампионат в зала. Невероятно е. Бях малко поуморен в края, само че се веселя, че съумях да доведа нещата до край допустимо най-рано. За мен е доста скъпо и значимо да печеля шампионат. Не всеки тенисист в тура получава опцията да вдигне трофей през годината, по тази причина този миг е специфичен “, приключи той.

За австриеца това бе първа победа от четири срещи със словака, който е някогашен първенец в конкуренцията от 2012 година. Клижан беше стопроцентов във финали, откакто бе спечелил шест от изиграните си шест конфликта за трофей, само че Тийм беше по-добрият тенисист на корта в неделя и справедливо стана първенец. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР