Тициано Ренци и Лаура Боволи, родители на бившия италиански премиер

...
Тициано Ренци и Лаура Боволи, родители на бившия италиански премиер
Коментари Харесай

Осъдиха родителите на бившия италиански премиер Матео Ренци за измами

Тициано Ренци и Лаура Боволи, родители на някогашния италиански министър председател Матео Ренци, са приети за отговорни във финансови измами и наказани на година и девет месеца затвор условно, съобщи ТАСС, цитирайки организация Анса.
Това е наказването, поискано от прокуратурата, съгласно която съпрузите постоянно са употребявали лъжлив схеми при ръководството на три кооператива в интервала 2010-2013 година Според обвиняването сред 2013 година и 2018 година те са издавали също подправени сметки за услуги, които в никакъв случай не са били оказвани. Двойката бе сложена под домакински арест по време на следствието.
Тициано Ренци притегли вниманието на правоохранителните органи, когато синът му бе отпред на държавното управление и секретар на ръководещата Демократическа партия. В началото съмненията са били свързани с тенденциозен банкрут на негова издателска къща, а по-късно е бил обвинен, че употребява ситуацията на сина си за оказване на напън при взимане на избрани решения и назначения в държавни компании.
Във второто дело е замесен и един от политическите съратници на Матео Ренци - някогашният министър на спорта Лука Лоти, който скоро ще бъде изправен пред съда. Спрямо Тициано Ренци обаче делата са били прекъснати поради липса на състав на закононарушение.
В момента Матео Ренци, който в края на 2016 година бе заставен да подаде оставка, е сенатор. Преди две седмици той разгласи, че напуща Демократическата партия, която малко по-рано влезе в коалиция с Движение "Пет звезди ", и основава нова партия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР