"Титаник" изчезва, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.Легендарният океански кораб,

...
"Титаник" изчезва, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.Легендарният океански кораб,
Коментари Харесай

Какво изяжда Титаник? Легендарният кораб изчезва

"Титаник " изчезва, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Легендарният океански транспортен съд, потопен след конфликт с айсберг,

постепенно се разгражда - появяват се от ден на ден пробойни в корпуса, "гарвановото гнездо " към този момент не съществува, а парапетите на палубата всеки миг може да рухнат.

As the Titanic decays, expedition will monitor deterioration
— CTV News (@CTVNews)
В конкуренция с неизбежното, експедиция на компания за подводни интервенции

тази седмица стартира работа по годишното проучване и списък на разпадането на кораба. С помощта на богати туристи специалистите се надяват да научат повече за плавателния съд, както и за подводната екосистема, която пораждат потъналите кораби.

"Океанът си взема своето и би трябвало да го документираме,

преди да изчезне или да стане неузнаваем ", сподели Стоктън Ръш, президент на компания "ОушънГейт Експедишънс " в петък, от борда на транспортен съд, отправил се към мястото на поглъщане на "Титаник " в северната част на Атлантическия океан.

Океанският транспортен съд от 109 години става жертва на дълбоководни течения

и на бактерия, която се храни с десетки килограми желязо ежедневно. Има прогнози, че корабът може да изчезне в границите на няколко десетилетия.

Откакто корабът е открит през 1985 година, тридесетметровата предна мачта е рухнала. "Гарвановото гнездо ", откъдето морякът, който бил на вахта, се провиква "Айсберг право по курса! ", към този момент е изчезнало. А ютът се е прегънал.
Експедиция през 2019 година откри, че ваната от капитанската каюта също е изчезнала.

Компанията е оборудвала подводен уред от въглеродни нишки и исполин с камери

с висока разграничителна дарба и сонари, сподели Ръш. Документирането на разграждането ще помогне на учените да предвиждат ориста и на други потънали в дълбоки води кораби, в това число и на такива, потопени през международните войни. Компанията ще документира и морския живот в региона.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник: По тематиката.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Скъпи, сетих се по какъв начин ще спестим за морето. - Как? - Ти няма да идваш. Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни " Но дори и да бяхме потопили английския унищожител край Крим, надали светът щеше да бъде на ръба на Трета международна война ", добави Путин.Той ще бъде оповестен за публично разискване преди внасянето му в Министерски съветОпределението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалванеЦялата преживелица е снимана от чичотоУдарът е бил толкоз мощен, че момчето е умряло на мястоКомисията по човешките права на град Ню Йорк санкции телевизия " Фокс нюз " с 1 милион $ - най-голямата санкция в нейната история, за нарушение на законите против полов тормоз и накърняване трудовите права на служителитеЗащо претендентът за депутат от „ Демократична България “ Божидар Божанов желае цялостно е-управлениеСъздава се съвещателен съвет по ваксини от специалисти с по-широка експертиза и с по-широка социална представителностЛентата на българката е една от 17-те определени всред 1835 кино лентата от цялостен святРаботодателите ще получават средства от страната за опазване на заетостта на служащи и чиновници до 31 юли 2021 година Какви са условиятаПо-рано Кремъл не заяви какъв препарат съветско произвеждане е инжектиран на държавния главаОще през 2011 година е било планувано постройката да бъде разрушена " Напусна ни човек, предан напълно на изкуството, преподавател на генерации художници " По първична информация са се запалили сухи тревиВ никоя друга страна от Европейски Съюз няма толкоз доста малолетни майки, колкото в Румъния и БългарияРешението на съда е от 29 юни <
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР