Тировете се връщат по магистралите в почивните дни през лятото.

...
Тировете се връщат по магистралите в почивните дни през лятото.
Коментари Харесай

Падат летните ограничения за тировете по магистралите

Тировете се връщат по автомагистралите в почивните дни през лятото. Забраната за придвижването им в следобедните часове в петъците и неделите отпада.

В новата заповед на пътната организация автомагистралите са изключени като трасета, за които важи ограничавенето на придвижване на тирове в петък и неделя следобяд, както беше до скоро.

Изключение прави единствено автомагистрала " Хемус ", където възбраната важи поради множеството поправки по трасето от София до Ябланица, съобщи бТВ. Тирове ще се лимитират в летните месеци и по невралгичните сектори, където има централизация на произшествия. Това са трасетата Търново – Русе, Ребърково – София, регионът на Кресненското дефиле, Варна – Бургас, Бургас – Царево.

За тези направления е в действие възбраната за придвижване в петъците от 17:00 до 20:00 часа и в неделя от 14:00 до 20:00 часа.

Камионите по автомагистралите ще натоварят трафика, изключително в петъците и неделите, когато доста хора пътуват от и към морето, а това ще усили риска от произшествия, считат водачи.

В същото време обаче този вид забрани водят до безчовечен условия за тираджиите. Камионите им не могат да работят на място поради разхода на гориво или ток от акумулаторите. Така в кабината температурата умерено може да мине 50 градуса.

По-малкото зло – по този начин правят оценка отпадането на възбраната за придвижване на камионите по автомагистралите от Асоциацията на потърпевшите при произшествия. "Те биват спирани в спешната лента, което основава различен риск, а изчезналата спешна лента основава заплаха и за спрелите и за тези, които се движат”, уточни Илия Тодоров.

От КАТ разясняват, че заповедите за ограничение на придвижването се издават от пътната организация и напомнят, че възбраната за пътуващи тирове при горещина от над 35 градуса е отпаднала още предишното лято.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР