Тирове закъса в снега на АМ Хемус тази сутрин, два

...
Тирове закъса в снега на АМ Хемус тази сутрин, два
Коментари Харесай

Снежни неволи: Тирове закъсаха на Хемус, камиони се преобърнаха на проходи

Тирове закъса в снега на Автомагистрала " Хемус " тази заран, два се прекатурнаха на проходите Хаинбоаз и Котлетски, а трети затвори Ришкия проход. Закъсали камиони затрудняват придвижването и на други пътни прави, а повода - неналичието на вериги, износени гуми и неопесъчаване на високите сектори. Трафикът е натоварен, макар неприятното време.
Още по темата
Тежкотоварен камион, превозвал палмово масло, се прекатурна на прохода " Хаинбоаз ". Движението в региона на случая е затруднено, само че пътят е отворен при зимни условия. Очаква се в следобедните часове камионът да бъде изтеглен с тежка техника.

Тир, претрупан с тръби, също се обърна в Котленския проход , само че още веднъж не основава проблеми за трафика.

Не такава е обстановката на Ришкия проход . Тежкотоварен камион самокатастрофира и затвори пътя. Контейнеровозът е препречил пътя и не е ясно по кое време придвижването ще бъде освободено.

Близо 100 тирове попаднаха в запушалка тази заран сред втория и третия тунел на " Хемус " в посока София в резултат на снеговалежа, откри екип на.

Аварирал румънски ТИР с износени гуми е причина за затрудненото придвижване тази заран на Автомагистрала " Хемус " в посока София, в правата сред тунелите " Топли дол " и " Ечемишка ", оповестиха от АПИ.

Препречването на платното от транспортно средство е затруднило работата на снегопочистващите машини и това е довело до образуването на колона от коли. Веднага е основана организация за евакуиране на авариралия камион и възобновяване на придвижването за МПС до 12 тона. От началото на снеговалежа над 30 снегопочистващи машини обработват Автомагистрала " Хемус " в сектора от изхода на София до 88-ми км. Над 20 сантиметра е падналият сняг и работата на машините продължава.



Движението при км 1 на Автомагистрала " Хемус " в посока София също е възобновено, оповестиха още от АПИ. Снощи там придвижването беше лимитирано заради самозапалил се бус в спешна лента и задимяване на автомагистралата.

Над 15 сантиметра е падналият тази нощ сняг на ГКПП-Гюешево за Северна Македония. Пътят е измит. Колона от ТИР-ве и леки коли се беше образувала тази заран на Автомагистрала " Струма " при моста над с. Дяково на аутобана. Трасето към този момент е почистено и придвижването към този момент е нормализирано.

Първият сняг провокира усложнения за трафика през Шипка , където по-рано тази заран стана злополука сред два автомобила. Има и закъсал ТИР в прохода, който по думите на дежурния в Областното пътно ръководство е с летни гуми. Движението не е лимитирано, реализира се при нараснало внимание. В прохода вали влажен сняг и платното е заснежено.

Агенция " Пътна инфраструктура " още веднъж моли водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят с коли с подобаващи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и подхващат нужните дейности за обработка на настилките.

Усложнена е пътната конюнктура и в София поради изобилния снеговалеж, който стартира рано тази заран.

178 почистващи машини и всички контролни екипи на Столичния инспекторат, на Аварийната дирекция в София са на терен. Снегорините минават предпочитано по улиците с градски превоз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР