Тирана. Земята в Албания остава неспокойна и днес. Регистрирано е

...
Тирана. Земята в Албания остава неспокойна и днес. Регистрирано е
Коментари Харесай

„Телма“ : Земята в Албания остава неспокойна

Тирана. Земята в Албания остава неспокойна и през днешния ден. Регистрирано е земетресение в 9 часа сутринта (10 часа българско време) в неделя с магнитуд 3,5 по скалата на Рихтер, осведоми македонският ефирен канал “Телма “ .
В Тирана и Драч разчистват улиците от отломки и елементи от фасадите, които се сринаха след мощното земетресение. Първият трус беше най-силният - 5,8 по скалата на Рихтер, който провокира суматоха, като доста от пострадванията евентуално се дължат на травми при овакантяване на домовете по стълбите, разяснява медията.
Последваха още три афтършока с магнитуд 5.1, по-късно 4.7 и 4.8. Страхът накара хората да прекарат нощта под намерено небе. Най-малко 105 души са ранени, 70 са потърсили здравна помощ, а 21 са приети в болница. Повече от 290 къщи са развалени, има пукнатини в 20 жилищни здания. На среднощно съвещание на държавното управление беше решено полицията да бъде сложена в нараснала подготвеност. Армията е разположила палатки покрай стадиона в Драч тази заран, тъй че всички, които не се усещат сигурни да се върнат вкъщи, да спят в тези палатки.
Епицентърът на труса беше в Адриатическо море, на дълбочина 10 километра. И двата мощни труса бяха усетени и в Македония, най-силно в региона на град Дебър в северозападната част на страната, разясняват от телевизионния канал.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР