Тирана. Председателят на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик

...
Тирана. Председателят на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик
Коментари Харесай

Милорад Додик: Изявленията за обединение на Косово и Албания са неприемливи

Тирана. Председателят на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик в съобщи Тирана, където взе участие на срещата на високо ниво в Бърдо и Бриюни, че изказванията на водачите на Албания и Косово за националното обединяване и отварянето на границите са неприемливи, тъй като заплашват договарянията и не способстват за решение на откритите въпроси, цитира димите му македонската организация “Макфакс “ .
Отговаряйки на въпроси на публицисти, Додик сподели, че сръбският президент Александър Вучич и той могат да проведат среща за национално обединяване като албанския министър председател Еди Рама и президента на Косово Хашим Тачи и попита по какъв начин ще реагира интернационалната общественост.
Додик сподели, че босненската Република Сръбска поддръжка Сърбия, когато става въпрос за Косово и не „ долива масло в огъня “.
Президентът на Косово Хашим Тачи разгласи през вчерашния ден в обществената мрежа „ Facebook “, че е разговарял с албанския министър председател Еди Рама в Тирана за нуждата от цялостно отваряне на границите сред Косово и Албания и за образуване на " албанско пространство без граници " под евроатлантически патронаж.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР