Тирана. Германският канцлер Ангела Меркел от Тирана повтори, че Съюзът

...
Тирана. Германският канцлер Ангела Меркел от Тирана повтори, че Съюзът
Коментари Харесай

„Канал 5 “: Ангела Меркел заяви, че ЕС има стратегически интерес от разширяването към Западните Балкани

Тирана. Германският канцлер Ангела Меркел от Тирана повтори, че Съюзът има стратегически интерес районът да стане част от европейското семейство, само че сподели, че към момента съществуват спънки, цитира думите й скопският ефирен “Канал 5 “ .

След като посети Белград, където тя съобщи, че страните от Западните Балкани ще имат дълъг път, преди да се причислят към Европейски Съюз, немският канцлер Ангела Меркел продължи прощалната си обиколка с аудиенция в Тирана за срещи с районни водачи, в това число с македонския министър председател Зоран Заев. При идването вниманието беше привлечено от опита на ескорта да отвори вратата на колата, последван от нов гаф. Албанският министър председател Рама й подаде ръка, а Меркел го поздрави с пестник.

Германският канцлер от Тирана повтори, че Съюзът има стратегически интерес районът да стане част от европейското семейство, само че сподели, че към момента съществуват спънки. Албанският министър председател Рама още веднъж прикани Брюксел да съблюдава обещанието си и С. Македония и Албания да стартират договаряния за участие.

Меркел, която ръководи Германия в продължение на 16 години, се отдръпва в края на месеца. Нейният правоприемник ще бъде прочут след изборите, а последните анкети сочат преимущество за претендента на социалдемокрите Олаф Шолц. Преди два дни той се изправи против останалите претенденти във втория ефирен спор, където съгласно социологически изследвания той е победил противника си от партията на Меркел Армин Лашет.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР