Тирана. Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархели в рамките на Икономическия

...
Тирана. Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархели в рамките на Икономическия
Коментари Харесай

Оливер Вархели: Албания изпълнява условията, РСМ да намери решение с България

Тирана. Еврокомисарят по разширението Оливер Вархели в границите на Икономическия конгрес, извършен в Тирана, съобщи, че Република Северна Македония (РСМ) би трябвало да поддържа темпото на осъществяване на промените и бързо да откри решение на проблемите с България, оповестява " Радио Свободна Европа ", представено от скопския ефирен канал “ТВ 21 “

Вархели сподели, че новата методология е повлияла на плана за рамка за договаряния за Албания и Северна Македония и че полемиките не престават. Той изрази вяра за започване на междуправителствени конференции допустимо най-скоро - по време на председателството на Португалия.

За Албания са изпълнени всички условия, а за Македония е значимо да се откри решение с България, сподели еврокомисарят.

" Комисията счита, че са изпълнени всички условия за първата междуправителствена конференция с Албания за започване на договаряния с Европейски Съюз, с помощта на значими промени в изборния закон, върховенството на закона и правосъдната власт, в това число инспекция на съдиите и прокурорите. " " Северна Македония е в крайник с осъществяването на промените на Европейски Съюз, само че е значимо бързо да се откри взаимно допустими решения на двустранните въпроси сред нея и България ", сподели Вархели в послание, оповестено na формалния уеб страница на Европейския съюз.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР