Тирана. Бившият министър-председател на Албания Сали Бериша призова опозиционните депутати

...
Тирана. Бившият министър-председател на Албания Сали Бериша призова опозиционните депутати
Коментари Харесай

Albanian Daily News: Бившият премиер на Албания призова опозицията да изгори мандатите си

Тирана. Бившият министър-председател на Албания Сали Бериша прикани опозиционните депутати да „ изгорят “ мандатите си, по отношение на едностранното решение на болшинството в албанския парламент да утвърди кандидатурата на Арта Марку за краткотраен общоприет прокурор, написа албанското електронно издание Albanian Daily News .
В изявление пред публицистите в понеделник, след края на сесията на Народното събрание, той непосредствено упрекна сегашния министър председател Еди Рама, че е наредил на охранителите да не му разрешат да се изкаже от трибуната на националното заседание.
„ Искам да кажа пред всички албански жители, че министър председателят Рама провежда засада срещу мен в Народното събрание. Поисках да се възползвам от правото си на процедурно изявление, само че представителят ме помоли да изчакам няколко минути и аз се съгласих. Насочих се към подиума, с цел да приказвам, само че Рама подреди на наемниците си, ръководителят на защитата, да провеждат засада, в невиждан акт в историята на Народното събрание “, съобщи Бериша.
След като представителят ми даде правото да приказвам, един престъпник, човек без капка морал, подреди на охранителите да предотвратят изявлението ми пред Народното събрание. Този, който блокира речта ми, беше премиера Рама, а не представителя Ручи “, добави той.
Съвместното битие на съпротива и ръководство в този парламент е невероятно и по тази причина жителите би трябвало да се надигнат и да смъкват това държавно управление. От в този момент нататък, опозицията би трябвало да употребява единствено такава реторика в Народното събрание и да „ изгори “ мандатите си “, безапелационен е Бериша.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР