Тирана. Албанският премиер Еди Рама ще проведе среща с новото

...
Тирана. Албанският премиер Еди Рама ще проведе среща с новото
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в балканския печат

Тирана. Албанският министър председател Еди Рама ще организира среща с новото държавно управление. Това беше оповестено от осведомителния щаб на министър-председателя, оповестява вестник Albanian Daily news.
Очаква се в дневния ред да бъдат новата конструкция на кабинета, която се състои от по-малко министерства, както и основните цели и стратегия на държавното управление за идващите четири години.
Срещата ще бъде във Вльора, само че не се дава информация по кое време ще бъде извършена.
***

Анкара. Разшифровани известия сред членове на гюленисткото придвижване (ФЕТО) разкриват тактиката на нейните последвалите за непрекъснато отказване на обвиняванията против тях в съда, написа турският вестник Daily Sabah. Съответната преписка сред членовете на организацията е водена в специфичното приложение за изпращане на известия ByLock.
Според Анкара ФЕТО е групировката, която се внедри във военните структури и провежда опита за прелом от 15 юли 2016 година, когато починаха 249 души. Организацията е неразрешена в Турция и против хипотетичните ѝ членове се водят щателни следствия.
В едно от разшифрованите писма се споделя: „ Отричайте, че сте отговорни, даже в случай че ви показват фотография с други [които са разследвани]. Просто кажете, че не помните, в случай че ви попитат за минало събитие “.
Тези указания се употребяват от подсъдимите в процеса срещу уредниците на миналогодишният опит за прелом.
***

Атина. Новият дипломатически представител на Федерална Република Германия в Гърция предложи на държавното управление в Атина да се концентрира върху възобновяване на стопанската система, а не върху договарянията по дълга, написа електронното издание Ekathimerini.
В първото си изявление с гръцки медии след поемането на поста, Йенс Пльотнер съобщи, че основната цел на Атина би трябвало да бъде основаването на удобен за вложенията климат, като добави, че би било срамно да се подценен всички жертви, направени до този миг за превъзмогване на рецесията.
Същевременно немският посланик предизвести, че Гърция не би трябвало да гледа на идните избори за Бундестаг във Федерална Република Германия като на крайъгълен камък в продължаващите договаряния за установяване на детайлностите по ограниченията за облекчение на дълга.
Новият дипломат на Германия познава добре Гърция. Посещава столицата Атина за първи път в детските си години, а по-късно обикаля и огромна част от страната, като подхваща корабоплаване в Егейско и Йонийско море. В качеството си на представител на Франк-Валтер Щайнмайер, когато той заемаше поста министър на външните работи на Германия, Пльотнер го е придружавал на всички публични пътувания в Гърция.
***

Прищина. Източници на вестник Gazeta Express настояват, че обединението ПАН е постигнала съглашение с водача на „ Съюз ново Косово “ Бехджет Пацоли за сформиране на ново държавно управление на Косово.
Сделката планува в началото деблокиране на Народното събрание и избиране на негов ръководител и заместниците му, което ще бъде последвано от гласоподаване на новото държавно управление. Най-вероятно идната учредителна сесия ще бъде извършена при започване на месец септември.
Източници на изданието настояват, че Пацоли се е съгласил партията му да стане част от новото държавно управление в Прищина, което ще бъде ръководено от Рамуш Харадинай. Счита се, че договарянията, извършени през уикенда, са били решаващи за постигането на съглашение.
***
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР