Тирана. Албанската полиция е разбила опасна престъпна групировка, заподозряна за

...
Тирана. Албанската полиция е разбила опасна престъпна групировка, заподозряна за
Коментари Харесай

A1 On : Албанската полиция е разбила опасна престъпна групировка

Тирана. Албанската полиция е разрушила рискова незаконна формация, обвинена за по-голяма част от тежките закононарушения, които са се случили през последните месеци в северния албански град Шкодра, предава скопската електронна медия A1 On .
Арестувани са 11 члена на групата „ Байри “, а други двама към момента се търсят. Повечето от тях са задържани в Албания, до момента в който няколко са хванати в Холандия. Техният арест идва, откакто в петък полицията в Тирана залови Енвер Байри, който се счита за водач на групировката.
„ Разследването към интензивността на групировката стартира преди шест месеца. Реализирани са десетки часове на подслушвания, замяна на информации с сътрудниците, направени са доста разбори, осъществен е оглед от въздух с дрон, както и непрекъснато следене. Нашата полиция си сътрудничи с доста сътрудници, само че най-вече с тези от Холандия “, съобщи Арди Велиу, основен секретар на албанската полиция, разкривайки елементи за акцията наречена „ Оаз “.
Според него, към тежките закононарушения, за които е упрекната групировката, са документирани и две убийства в Шкодра, няколко опита за ликвидиране, както и изнудвания на редица лица за огромни суми пари.
Групата „ Байри “, в съдействие с други престъпни групи в и отвън Албания, е правила и противозаконна търговия с дрога в европейските страни, а „ заработените “ средства е вложила в Албания.
В Шкодра, през последните няколко месеца има шест убийства, две лица са изчезнали и са регистрирани повече случаи на отвличания с искане за откуп.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР